12 Aralık 2017 Salı

SAĞLIKLI ARA ÖĞÜNLER 🍴🍳

Selam! Çok pratik yap çık ye çık veya yanınızda taşıyabıleceğiniz
 ara öğünlerimi fikir vermek açısından sizlerlede paylaşmak istedim.2018'e daha fit girmemiz hiçte zor değil💇

Evet bildiğimiz mercimek köftesi ama protein açısından tok tutma kapasitesi açısından çokca sağlıklı bulduğum bir yiyecek bir ara öğündür benim için./4-5 adet kafi/ Kimyonunu baharatlarını pul bıberını atıp tuz olarak hımalaya tuzu koyup,yanında salatayla bol yeşillikle iyi gidiyor.Yanında da içecek olarak lımonlu soda çok güzel gidiyor aklınızda olsun.

Yıne bunuda spor sonrasında yıyordum, protein tozu yerine bu yeni çıkan içim fitten alıyordum nadirde olsa,yanındada 1-2 adet haşlanmış patates bol baharatlı acılı,azcık ceviz misler gibi geliyor.Çıktıgımda acayıp acıkmış oluyordum çünkü. Ağır olsun hafif antrman olsun fark etmez.Tempolu bir yürüyüşünüz veya koşunuzun ardından da bu şekilde bir ara öğün yapabilirsiniz.Hatta evdeysenizde yanında yine salata bol yeşillik harika olabilir.


Gelelim benım en bi sevdiğim ıspanak salatamın tarıfıne..Daha önce hıcbıryerde görmemiştim böyle bır tarıfi, kendin pişir kendin ye usulu oldu accıcık.Bir deneyeyim bakalım nasıl olucak diye işe giriştim ve harkulade oldu tadı ! Göz kararı ıspanak boyle bir kabı dolduracak kadar olabilir mesela,daha sonra tuzsuz yagsız lor peyniri ekliyoruz ama eklerken yine sevdiğiniz kadar tamamen ıspanağın ıcınde kaybolurcasına değilde anladınız siz onu.(Proteındır lor peyniri,diğer peynir çeşitlerinın yanında melek kalır.) Yarım limon sıkıp karıştırın.Sonra üzerine egenin incisi olan doğal has zeytınyağı gezdirin yalnız abartmayın bu gezdirme işini,1 yemek kaşığı kadar olabılır. Tekrar karıştırın,iyice harmanlayın..Tuz dökmenizi tavsiye etmem zaten ekşimdi hoş bir tadı var o ıspanak o demir tadından eser kalmıyor ınanın bana.Alın size çok güzel doyurucu bir sağlıklı ara öğün! Yeşili daima sevenlerin bu tarifi seveceğini düşünüyorum...💚


Günaydın : Lor peynirli omletim,pul biber ve karabiberli bazen kuru nanede atıyorum. 2 yumurta 1 sarı 1 beyazdan oluşan ama 5 saat beni tok tutan protein bombası diyebilirim.
1 adet rossmann lardan satın alabileceğiniz wasa.1 adet salatalık.Domates yok çünkü pek sabahları kahvaltıyla yıyemıyorum mıde bulantısına yol açıyor bende ne yazıkki. Ama peynır domates veya tostun arasında falan yerim anca o şekilde.Ama siz domateste ekleyin bu kahvaltı'nın yanına. Omlet tarifleri hiç bitmez aslında 7 adet maydonozu oylece doğruyorum terayağında birazcık çevirdikten öldürdükten sonra yumurtayı ekleyiveriyorum üzerine.Öylede güzel hatta 3 otlu tarifın ıcındede var maydonoz nane dereotu üçlemesinede bayılıyorum ! Şu gördüğünüz wasa ya bazen üçgen peynir sürüp öyle yiyorum bazen ezine bazen beyaz peynirle falan güzel oluyor. Her sabah yumurta yemelisiniz en fazla 2 yumurta ideal. Yanında da mutlaka şekersiz çay veya kahve tercihiniz olsun. Aralarda yeşil çay tüketin günde 2 bardak yeşil çay mutlaka olsun.Metabolik hareketlenme şart!

Suyu söylememe gerek yok sanıyorum ki , 2,5 3 LT Su candır. Hatta ben bazen detox gibi değil ama anlatıyım kısaca. 1 soda sısesıne yarım lımon su ve karanfil tozu ekliyorum ve sabaha onu tüketiyorum veya gün içinde bitiyorum. Ağız kokularına nefesin daha temiz gelmesine birebir,midemın rahatlaması açısındanda çok seviyorum.Bu 3 lemeyide bır yerde okumadım tamamen kendim yapıp yararını gördüğüm için söylüyorum.Sağlıklı günler dilerim...


ڪےevgilerimle 


2 yorum:

  1. Hepsi de nefis görünen damak tadıma uygun yiyecekler :) Afiyet olsun canım ♥

    YanıtlaSil
  2. Yorumuna sağlık sevdoş ablam <3 Çok çok sağol gel beraber olsun! (;

    YanıtlaSil

𝓢ö𝔂𝓵𝓮, 𝓹𝓪𝔂𝓵𝓪ş, ç𝓸ğ𝓪𝓵𝓼ı𝓷 🍁