1 Aralık 2018 Cumartesi

DİZİ TAVSİYELERİM 🎬

Merhaba 

Sizlere bugün birbirinden değişik 4 adet,sezonluk dizi tavsiyem olacak.
En beğenerek izlediklerimi paylaştım zaten maymun iştahlı gibi bütün dizileri izleyebilen bir yapım ne yazık ki yok.Bakalım içlerinden hangilerini izlediniz veya izleyeceksiniz ✔


ORPHAN BLACK ! 

8 ayrı karakteri canlandıran mükemmel kadın Tatiana Maslany ve olaylar örgüsü. Fazla kopya vermek istemiyorum ama dizinin tadı çok güzel.5 sezon süren sizi bağlayan bir hikayesi var.Şimdiye kadar izlediklerimin arasında en başarılıdediğim bir dizi.İlk bölümden itibaren bir sonraki bölümü merak ettireceği garantili. Konusuna gelirsek bilim kurgu-aksiyon-gerilim eh birazda polisiyelik durumlar olabilir. Dizideki favori karakterim ise helena 😄😍 Beni gülmekten yardıran kız kendisi, accık psikopat ama dünyanın en iyi kalbine sahip biri, izleyin ne demek istediğimi anlarsınız.


FRİNGE !

Dizi izlemeye ilk bununla başladım desem yeridir. İlk göz ağrım o yüzden bendeki yeri hep ayrı olacak. Bilim kurgu-polisiye-aksiyon-paralel evren konuları bu şekilde.Buna şöyle örnek vereyim bildiğiniz bizim Türk yapımı Arka Sokaklar gibi😀her gün birbirinden bağımsız yepyeni aksiyonlar olaylar yaşanıyor. Ama karakterler efsane, özellikle
Dr.Bıshop 💓 5 sezon süren ama bana daha uzunmuş gibi gelen dizi (: hiç bitmeseydi sonsuza dek izlerdim,ama Allah var tadında bitti dizi.O kadar şey sığdırmışlar ki artık daha çekecek bir şey kalmamıştır haliyle.Her bölümden sonra kendimi Ajan gibi hissediyordum,(mesela bir yere girdiğim zaman Merhaba ben Ajan*Dunham diyesim geliyordu :)) ) farklı bir havaya sokar ya kimi dizi ve filmler buda onlardan biri.

 

SENSE 8 !

Bu dizi biraz geç duyuldu sanki ama iyi ki duyuldu,sevildi. Ön yargıları olan insanlarda çıktı aralarından, onuda hemen açıklayayım; dizide eş cinsel bir çift olduğu için bütün diziye mâl ettiler hunharca. Yok çok fazla cinsel içerik var yok bilmem ne var abi hangi dizide yok bu tarz şeyler? bizim has Türk yapımı dizilerimizde âlası var kimse kusura bakmasında. Efsane bir dizi bence, kurgusu da çok iyi bir zeka ve ustalık gerektiriyor. Yönetmeni tebrik etmek lazım 👏 Hatta 2 sezon sürdü ve reytingleri düşük olduğu için devam edilmeyeceği öğrenilince her kesimden çok tepki almış, mailler,telefonlar yağmış devamı olmayacak mı? diye. Bende olacak mı ki diye araştırırken öğrendim. Bekle bekle sonunda haziran ayında 2.sezon 11.bölüm şeklinde final yaptılar😟 Bi 3 daha gitse giderdi ama gidemediler demek ki,mukadderat napacan yapacak bir şey yok.Türüne gelirsek fantastik,aksiyon,gizem,bilim kurgu,telepatik olaylar... Bunda tam tersi, birkaç bölüm izledikten sonra anlamaya merak etmeye başlıyorsunuz. Favori karakterim pek yok,ama belki Lito olabilir,komik çocuk  :)  hepsi tatlı ve yetenekli,dizinin en güzeli ve şeker kızı ise riley. İzleyin pişman olmazsınız.



YOU !

Kahramanımız takıntılı, hasta ruhlu bir stolker :) Böyle bir stolklama şekli görmediniz iddaa ediyorum 🙊 Normalde bilim kurgu olmayan dizileri izlemezdim ama dert anası bloğunun sahibi tavsiye edince dayanamadım, tamam güveniyorum sana hadi dedim başlıyayım,bir bakmışım 1 sezonu bitivermişim. Joe takıntılı arkadaş beck'de taktığı kız😆 Herkeste vardır takıntılar ama bununkisi aşırııı.Türüne dram-romantik-piskolojik gerilim diyebiliriz.2. sezon bu yılın sonlarına doğru çekilecek diyorlar hadi hayırlısı,iple çekiyorum çok heyecanlı bitti sonu..Sevdiğiniz kişi uğruna,onu korumak uğruna neler yapardınız? Bizim Joe neler yapmadı neler 😏



Çok çoook beni bağlayan diziler yok açıkçası,zor beğeniyorum beğendim mi sevdiklerimede tavsiye ederim onlarda izler ve genelde beğenirler. Birkaç tane daha var izleyip beğendiğim diziler onları daha sonra paylaşacağım.Bu filmleri izleyenler ve beğenenler bana değişik dizi tavsiyelerinde bulunurlarsa çok sevinirim, şuanda kalmadı izleyecek dizim,muhtemelen zevklerimiz aynıdır.

Mesela Supernatural, ßlack mirror , Dark , Lost , Game of thrones,Walkıng dead,Dexter bunlar beni sarmayan diziler :/ birazcık izleyip bir daha izlemem dediklerim.Özellikle ^Dark^ o kadar salak saçma bir dizi gibi geldi ki izlerken içim bayıldı resmen,haydi artık heyecanlan,gelişme sonuç yok mu derken koptum diziden.Eski görünümsü sarı sarı böyle iç karartıcı diziler oluyor birde eskitme görüntü gibi 80 lerde çekilmiş gibi onlarıda izleyemiyorum. Bana dizi bulmak iyice zorlaştı sanırım 😌İçime sinmeyince böyle.Kitap okurken de böyleyim beni içine almıyorsa okuyamıyorum.



ڪےevgilerimle💖

26 yorum:

  1. Baaak geldim ben de iyi ki de geldim bloğun çok güzel çok sıcak:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim ama ama çok sevindim kii :)

    YanıtlaSil
  3. Ben bu yayını sık kullanılanlara ekleyeyim. Dizim bitince ayrıntılı irdelerim

    YanıtlaSil
  4. Bir tek sense 8 izlemedim diğer hepsini senin sevmediklerin dahil çoğunu izledim cancazım. You beğenmiş olmana sevindim. :)

    YanıtlaSil
  5. Sense8'i çok severek izlemiştim, yeni sezon gelmemesine çok üzüldüm... You da güzel görünüyor, bakacağım mutlaka. Teşekkürler♥

    YanıtlaSil
  6. 8 ayrı karakter ve olaylar örgüsü ile ORPHAN BLACK ilgi çekici geldi bana.. Bakacağım mutlaka..

    YanıtlaSil
  7. Hiç birini izlemedim ve ne yazık ki dizi izleme alışkanlığım da pek yok :)

    YanıtlaSil
  8. Heyy girlll :) Bütün dizileri izledim desem ophan black haric madem bu kadar benzer zevklerimiz var ben onu da izleyeym :) baslarsam buraları yesillendirecegim <3<3<3

    YanıtlaSil
  9. O kadar çok ihtiyacım vardı ki dizi önerisine. Kaç gündür araştırıp araştırıp vazgeçiyorum. :) Orphan Black dizisi ilgimi çekti sanırım bu diziye başlayabilirim. Öneri için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  10. Abdullah* Ekleyin bakalım umarım bulursunuz kafanıza göre bir dizi.

    Gülhan* Ooo dostum maşallah o zaman darısı sense8'e diyorum :D

    Küb* Bendeee çok üzüldüm, asker bekler gibi bekliyoruz dizileri sonra final diyiler haksızlık amağğğ :(

    En Nefis* Kesinlikle güzel seçim,umarım beğenirsin.

    Yeşimle* Yapmaa, birini izlemekten başla bak nasıl gelecek gerisi motive olacaksın boş zamanlarında.

    Melcis* Hey sis :) Heheh aa onu nasıl gözden kaçırırsın,hemen başla :) :*

    Mavinin* Dizi aramak nasıl bir duygu ben bilirim,zar zor seçip izlediklerim beğendiklerim.:)Rica ederim diziyi sıkılmadan izleyip beğenirsen ne mutlu bana.

    SevgiLer

    YanıtlaSil
  11. Sense 8 izleyeceğim yazdım listeme. Listem var bir de benim. Gülersin izlediklerim izlemediklerim tavsiyeler falan. Bir süre sonra karışıyor hepsi. Erkenden bunuyorum galiba :):) Karışmasın diye yazıyorum napim. :) Şimdi Vikings izliyorum. Tarihi anlatan şeyleri severim. O bitsin bir sürü dizi var not aldım. Senin tarzını az çok anladım. Sen bilim kurgu, psikolojik türü seviyorsun. Yakalarsam öyle bir şey, sana söylerim . Hadi görüşürüz sestra :) Helena efsane karakter:)

    YanıtlaSil
  12. Bu ara dizi izlemem imkansız, vaktin bolken değerlendir kuzum ;)

    YanıtlaSil
  13. ben dizi izleyemeyenlerdenim..sürekli takip etme zorunluluğu beni çok yoruyor.

    YanıtlaSil
  14. Fringe açık ara favorim olacak her zaman, Orphan Black merak ettim bir bakayım

    YanıtlaSil
  15. Gülhan* ((: İzlersen yaz memnun kalırsan muhtemelen seversin sende bende anladım seni değişik şeyleri seviyorsun bacım sen :) Yah evet çok iyi olur baksana kimse tavsiyede bulunmamış zorlandılar tabi :D Evet genellikle tercihlerim arasındadır.Romantık-dram severim filmde de, böyle saçma komiklıkler,müzikal tarzı,tarihi sevmiyorum. Görüşürüz sestt :))

    Sihirli* Oo yoğunsun o vakit,kolay gelsin:* Benimde vakit bu ara bollaştı değerlendiriyorum filmlerle gari napim abloşko :D

    Sevda* O zaman sana film önerisi yapmak lazım, yada hazır beklemeyeceğin sezonu tamamlanmış finali yapışmışlardan gerek.

    Belgin* Fringe daima fav ! seveceğine eminim.

    YanıtlaSil
  16. Önerdiğiniz dizilerden yalnızda Sense 8 izledim, kurgusu ve karakterin evrimini çok beğendim.

    Hayatın kendisinde olan her şey dizide şeffaf olarak aktarılmış.

    Dizide bir den çok eş cinsel karakter var. Grup ilişkileri, biseksüellik, trans bireylik homoseksüellik kıta ve ülke gözetmeden yaşanmaktadır, olay akışı içinde gerektiği gibi ekrana yansıtılmıştır.

    Vıcık vıcık heteroseksüel düzenin pohpohlayan yerli dizileri dikkate almıyorum. Aşkı-Memnu hariç :) O dizide Swinger ilişkiler üst boyutta idi, herkes rahat olsun.

    YanıtlaSil
  17. güzele benziyorlar izlemeye çalışacağım :)

    YanıtlaSil
  18. Dünüşü olmayan* Teşekkürler yorum için, evet her şey doğal olarak aktarıldığı için belkide bana da garip gelmedi.

    Minitun* Seçin birini beğenirsiniz elbette :)

    YanıtlaSil
  19. ve ben hiç birini izlemedim :(

    YanıtlaSil
  20. O vakit hemen birisinden başlamalısın :)

    YanıtlaSil
  21. heeeey ben de sıkı diziciyim yaniii. haftada üç dört dizi bitiriyom gecelerii :) bunlardan orphan blac izlemedim. peaky blinders, power, the oa, blacklist, skam. bikaç iyi dizi bak :)

    YanıtlaSil
  22. Oo harikasın :)) iyi başarı 3-4 dizi bitirebilmek. Bende şiddetle onu tavsiye ederim sana. Hııı tamam sevebileceğimi düşünüyorsan dikkate alırım önerilerini,şu ara the expanse var onu fav ekledim eğer beğenmezsem dediklerini gözden geçiririm direk.

    YanıtlaSil
  23. yani yukarda sevmediklerini gördüm. sen onlara bir bak. blogumda çok fazla dizi var. gezersin arada :) bugünlerde origin ve helix izliyom. ikisi de bilimkurgu. her şeyi izliyom ben yaaa. isveç norveç kore pakistan tayland ingiliz amerikan alman japon hihihi :)

    YanıtlaSil
  24. Yah ivit napıyım bende öyle herşeyleri izleyemiyorum :) hele japonumsu çinimsi koremsi film ve dizileri :D Temem bakarım gezerim tabisi tenk yuğ :*

    YanıtlaSil
  25. Bir türlü dizi takip edemiyorum ya ben :( Genç arkadaşlar sanırım bu konuda daha iyi.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil

𝓢ö𝔂𝓵𝓮, 𝓹𝓪𝔂𝓵𝓪ş, ç𝓸ğ𝓪𝓵𝓼ı𝓷 🍁