19 Eylül 2016 Pazartesi

ℳakyaj Süngerleri Dosyası ⋆



Merhaba!bugünde sizlere makyaj süngerlerimden en çok hangisini sevdim
 hangisinden memnun kalıp kalmadığımdan bahsediyor olacağım..


Sırasıyla gidecek olursak Golden rose,Flormar,Real Techniques ve H&m .


➤İlk olarak sevdiğim tek bir süngerden başlamak istiyorum,oda tahmin edeceğiniz gibi yada edemeyedebilirdiniz çünkü gerçektende görüşler zevkler çok farklı.Neyse tabiki RT'nin süngeri ! Aldığım ilk günden beri diğerlerine nazaran kat be kat severek kullanıyorum. Gerek verdiği doğallık gerek uygulanış biçimi olsun çok farklı ve güzel. Çok ilginç aslında neye göre değişiyor yapıları nelerden yapılıyor allasen bu süngerlerin hep merak etmişimdir ama fark kesinlikle açıkara farkla var. Kim bilir ßßleander sünger nasıl güzeldir. İlk sephora indiriminde onuda denemek istiyorum.

Süngerlerim sırf eskimesin diyede ara ara kontrollü bir şekilde fırçalarla yada ellerimle uygulama yapıyorum,yada Rt kullanmayıp diğer süngerlerle uyguluyorum.Yassı tarafıda kolaylıkla uygulanıyor hatta diğer taraflarından daha iyi diyeyim.Minik sıvrı gelen uç kısmıyla göz altlarıma kolayda kapatıcımı yedirebiliyorum.Kısacası çizgilenme bırakmadan ve fazla süngerle  oynaşmadan ten makyajımı kolaylık ve ellerimi çok yormadan tamamlıyorum.Tabiki yumuşak oluşundan dolayı,ürüne tırnak girmesiyle birlikte yırtılma parçalanma olasılığı yüksek,birazcık yavaş ve dikkat ederek yıkamanız gerekiyor.Öyle ürünü fazla emme gibi bir sorunuda yok,azami miktarda her süngerin emebileceği kadar emiyor yani. Protex sabunla bazende bebek şampuanıyla yıkıyorum.Hem ıslak hem kuru rahatlıkla uygulanabiliyor.Aydınlatıcı ve krem allıklarımı sürerkende bayağı başarılı ! İndirimlerden birinde 22-23 tl ye almıştım.(hakkını veriyor) 

➤Sıradaki pembiş olan yani flormarınkiyle devam edelim, gene popüler bir dönemde almıştım buda bir ara bloglarda reklamlarda adını oldukça söz ettirmişti.Neymiş aman nasılmış falan derken kendimi flormarda buldum.10 tl idi şimdi kaç gene aynımı bilmiyorum.Sanırsın dünyanın en sert ürünü :-S öyle şaşırmıştım ki bune yahu'' dedim ilk başta,neyseki bununlada uygulama yapılıyordu.Ama bir süngere göre çok sert,yüzüme taşla uygulama yapıyormuşum gibiydi.Elim ağrıdı zayıfladı resmenya :)) Amma abattın be sende kokoş diyorsunuz ama deneyin farkı görün :p 

Uygulması fena değil ,fakat her yıkama arındırma işleminden sonra atıyorum sabunlamı yıkadınız iğrenç bir sabun kokusu kokuyordu! o yüzden ben mümkün olduğunca şampuanla falan yıkamaya başlamıştım.O sabun kokusu çıkana kadar ifrit etti beni bu süngercik.Normal kullanım için değilde ben bunu artık yüz bölgemdeki istemediğim yerlere kapatıcımı sürüp bununla bastırarak uygulama yapıyorum yani kapatıcı eşittir bu sünger.Ve böyle daha mutluyuz en azından,aradabirde olsa yüzüme masaj oluyor en azından.En az parçalanan süngerim bu diyebilirim.Hafif tırnak izleri var okadar,e normal (:

➤H&M sünger, ay anacım buda ne övüldü ne ! koşarak almaya gittik hepimiz ne imiş nasıl imiş diyerektene.. Amma ben umduğumu bulamadım açıkcası zaten şekil A. paramparça oldu sünger o kadar yumuşak ki tırnak izimle beraber en sonunda parçalanıp çöp hayatına karıştı.Ben birde resimde okadarda belli olmasın diye yine düzgün tarafını çevirdim ama nafile genede belli oluyor :/ Yıkaması güzel ama arındırması o kadar yumuşak ve şişik olduğu için zor.Haliyle ürün deforme olmaya dahada yatkınlaşıyor.

Yüzde normal bir bitiş sağlıyor ama çizgilenme yapıyordu ve yaydıkça sağa sola ürünü yayıyordu:S evet ürünü fazla emmiyor ilginç bir şekilde ama tutuyor! oda kötü tuttuğu içinde yüzüme yedirmekte çok zorlanıyordum.Bastıra bastıra pompalama yöntemiyle yapıyordum artık bir süre sonra o şekilde oluyor ama ben yoruluyorum bu seferde emek istiyor bol zaman istiyor bendede o sabır ve zaman olmadığından buda olmadı paSsss..geçiyorum.10 tl ye almıştım şimdiler 6-7 lira falan. 

En sonada golden rose saklamak istedim çünkü daha yeni yeni kullanmaya başladım bunuda,en sonki alışveriş yazımda görmüşsünüzdür.Buda sert fakat flormarın ki kadar değil tabiki ama yinede diğer süngerler gibide yumuş bir ürün değil. Islanınca biraz daha güzel,hatta bayada yumuşak oluyor ıslak değilken hafif sert diyeyim.Tutuş biçimi tarzı çok güzel düşünülmüş.Yine bölgesel olarak kapatıcı mahiyetinde rahatlıkla kullanılabilir. Çok yoğun bir şekilde ürün alıp uyguladığım zaman yediremiyorum yüzüme ama az miktarda alıp yavaş yavaş arttırdığım zaman güzel oluyor.
Bu tarz bir süngerde yüze ürünü pompalama yoluylada çok rahat bir şekilde uygulanıyor,saplı oluşundan dolayı hem zevkli hemde kolayıma geliyor.Aynı zamanda kontürleme işindede başarılı.Kıyaslama yapacak olursam flormara oranda kat be kat iyi diyebilirim.Denemek isteyen pişman olmaz illa kullanacak alan bulur çünkü.Saplı oluşu bir avantaj! Yıkarken dikkat edilmeli böyle kökten çıkacak gibi duruyor tabi,sağlam yinede ama nazikce çekirtirmeden sıka sıka yıkanması lazım.Tek dezavantaj bu olabilir belki.Şuan için söyliyeceklerim bukadar,yine üretici olupta farklı şekillerde kullanırsam vss.. ınstagram üzerinden yazıp yorumlarım büyük ihtimalle.





Süngerlerden birini alıcak olursanız bence kesinlikle RT,BB yada benim daha önce 
2-3 kez kullanıp beğendiğim eklips (gratislerden temin edebilirsiniz) markasına
 ait süngeri denemenizi isterim.Sizin keşvettiğiniz süngerler varsa bekliyorum yorumlarınızı, Şimdilik bu kadar kendinize çokk cici bakın,mutlu kalın !

ڪےevgilerimle


6 yorum:

  1. Cnm gerçekten çok şaşırdım :) H&M süngerini sevmeyen biri :) söylediğin gibi o kadar çok met ediliyor ki, B.Blander kullanmama rağmen sırf bu süngeri almak için 45 dk lık yol gidecektim...Ama yine de merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Çok Yararlı Bir Yazı Oluş Yeni Alacaklara Bilgi Olur :)

    YanıtlaSil
  3. Aysel - Ya işte abartıldı canım,seven var sevmeyen var bende her şekilde denedim inan ki ama rt nin yerini tutan yok,şimdilerde hepside çöpe doğru gidecek.:) Yani git al yinede dene ama acele etmeni gerektirecek birşey yok inanki :D

    Sedef - Çok teşekkürler kujum, öpuyorum :*

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar blogunuzu çok beğendim ve başarılarınızın devamını diliyorum :) gfc den takip ediyorum geri dönerseniz sevinirim :)) havvaturan5.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  5. Bir sürü süngerim var ama elim hep fırçaya gidiyor bir türlü kullanamıyorum:((

    YanıtlaSil
  6. Aynısı banada oluyor bazen, ya fırçaya gidiyor yada direk eski günlerdeki gini ellerimle parmaklarımla yapıveriyorum hemencecik olsun bitsin diye.

    YanıtlaSil

𝓢ö𝔂𝓵𝓮, 𝓹𝓪𝔂𝓵𝓪ş, ç𝓸ğ𝓪𝓵𝓼ı𝓷 🍁