12 Eylül 2015 Cumartesi

LENS GÜNLÜĞÜM •.¸¸.☆




Herkese selam tatlışlarım! Bugün kozmetikten uzaktan yakından çok yakın olmayan hısım akrabamsı bir konudan bahsedeceğim .(off cümleye bak behh ! ((: Evvet geldik lenssel sorunlar bölümüne,uzun zamandır yazmak istediğim bir konuydu.Bilinmesi gerekenler sorunlar bla bla... herşeyiyle yazacoğum.Paylaşalım paylaştıkça çoğalsın dimi .!



Kullandığım lensin numarası aslında 3.25 ama doktor bana her zaman numarandan bir tık düşük kullanmanı öneririm gözlerinin yorulmaması açısından dediğinden ötürü kaçtır 3 no alıyorum.İkiside aynı numara olduğu için tek kutu alıyorum ,3 aylık kutu kullanıyorum ben yani 3 çift lens bulunuyor içinde.Tarihini yazıyorum takvime 1 ay dolduğunda o çifti atıyorum direk.Aslında dahada uzun gidebiliyor yani ilk zamanlarda 2 aya kadar kullandığımı bilirim bir lensi.Ama amacı dışına çıkmamak adına ve gözümde herhangi bir iltihaplanmaya yol açmak istemediğim için zamanı gelince direk çöpe atmak en manktıklısı.Daha onları anlatıcam yahu durun,ben ortadan başladım azcık lafa (:

Neyse efenim devam edeyim,aslında ilk göz bozukluğumu fark ettiğim dönemi hatırlarsam eğer ıııı sanırım orta 2-3 .Doktora gidip gözlük almıştım,ve ben o görünümden rahatsız olduğum için derslerden derslere taktım sadece.Çoğu kişi gibi sevmiyorum gözlük olayı bana yakışmıyor yahu banane ıhh!! O zamanlarda hatırlıyorumda 2,75 lerde falandı demek ki zamanla 3 olmuş iyice körleşmişim desenize. Bu sürekli takarsan numaran düşer artar olayıda çoğu kişide değişebiliyormuş,ne ilginç dimi.Mesela geçenlerde 15 senedir lens takan arkadaşımla konuştum,yerin yüksek gelmesi nedeniyle doktora gidip numarasının düştüğünü öğrenmiş.Dedim ya işte bu biraz şans işi, numarası artanda var azalanda var yerinde sabit sayanda var . Yaklaşık olarak 9 aydır kullanıyorum daha 1 sene olmadı yani,6 ayda bir kontrole gitmek gerekiyor çünkü lens kullanımından dolayı korneada bir takım çizikler oluşma ihtimali yüksek.

İlk kullanmaya karar vermem çok bi kararlı oldu, hep istiyordum fakat çevredeki etkilerden çekindim aman çizdiremessin ileride aman gözüne toz kaçar aman böyle şöyle diye diye erteledim,dışarıda gözlükte takamadım ee noldu kör gezdim bildiğin (-: Niysee daha sonra muayene oldum,çeşitli markaların lens denemesi falan yapıldı 3 çift lens denedim doktor neredeyse gözümü çıkaracaktı gözüme kendisi takıyor kendisi çıkarmaya çalışıyor benim gözlerden yaşlar akıyor zar zor tak çıkar yaptıktan sonra işlem tamam,markayı belirledik yani alınacak olanı.Birde çap olayı falan var bu lenslerde herkesin göz iriliği aynı olmadığı için değişebiliyor tabiki benımkininkide sınırlı sayıdaki lensde olduğu için çokda değiştirme imkanımda yok aslında .Değiştirdiğiniz umursamadığınız takdirde nemi olur !? Mesela lensiniz sürekli sağa sola oynar göz bebeğinize tam oturmaz sürekli sorun yaşarsınız bulanıklık olur gibi gibi... 

Doktorun ilk günkü taktığı alacağım lensle çıkarmadan eve geldim, hani bir yandan alışmam lazım ya bu takıp çıkarma olayına ilk defa çıkarıcam .Amann Allahım abartmıyorum tam 45 dakka lensi çıkartmaklan uraştım nasıl korkuyorum bir yandan elim ayağım birbine karıştı gözüme birşey yapcam yada çıkmayacak diye.Hoş çıkmasada sorun olmaz çünkü uyunabilir özellikte olan bir lens,fakat ben hiç sıcak bakmıyorum bu çıkarılmayan lenslere.İlk gün krizini atlattım sakinleştim,diğer günlere geldi sıra max.10-15 dakkaya indirdim direk . İlk 2-3 ay -> bu evrede bulanıklık oluyordu açıp kapayınca geçiyordu.Aşırı kuruluk yaşadım,hep sol gözümde lensin varlığını hissettim sağda birşey yok ama sol nedense hep bir sorun yaşatıyordu bana,sağa sola ani bakışlarımda özellikle lensin gözümde olduğunu hissediyordum buda aşırı rahatsız ediyordu beni. Her sabah gözlerimi açtığımda görmede bir bulanıklık yaşıyordum, halen geçmiş değil ama baya az  oluyor şimdi ara ara diyim. 

İlk aldığım Lens solusyonu Optı free markasının ki idi, keşke almaz olaydım dediğim solüsyon,hiç memnun kalmadım lens gözüme iyice yapışıyordu hiç rahat edemiyordum , sonra netten biraz solüsyonlarla alakalı bir araştırma yaptıktan sonra Bıo True markasını almaya karar verdim,ogun bugundur çok memnun bir halde kullanıyorum. Ha bu arada lensi gözümde hissetme oranımda baya az şuanda, alıştım sanırım ondan olabilir. Sağda sorun yaşadığımdan bahsetmiştim ya , bunu o dönem aza inidirmek için bıo ture ıle lensı baya ovuşturuyordum gerçektende işe yarıyor batma yapmaması daha rahat etmesini istiyorsanız ovuşturmayın yazan lens solüsyon arka yazılarına takılmayın anacım ovuşturun gitsin,tabi nazık bir şekilde :) Malum çok hassas oluyor bu zımbırtılar, tırnaklamayın mümkünse iğne gibi sivri birşey dokunduğu an lens zarar görebilir.

Peki ya lens ters dönerse ben nereden bilicem düzünü tersini ? bu benim en merak ettiğimdi takıp çıkarırken.1.Ters takılma anında lens gözde zaten durmuyor oturmuyor direk dışarı doğru fırlıyor yani bunu anlarsınız hemen.2.de duruşu çanak gibi ve kenarlarının renginin daha mavimsi olduğunu göreceksiniz bu doğru olan tarafıdır. 3. ve bence bana göre en sağlamacısı; parmağınıza aldığınız lensi direk gün ışığına doğru tutun ve çok dikkatlice bakın,baktığınızda okunabilir şekilde lensinizin üzerinde okunabilir bir yazı göreceksiniz .Yazıyı gördünüz mü evet artık doğru tarafı olduğunda emin olup takabilisiniz.

Tekrar geçiyorum yaşadığım diğer sorunlara,ilk zamanlar dışarıda bulanıklık batma çok yaşadım.Hiç lens fırlayıp çıkmadı yada düşmedi toz toprak gibi şeylerden etkilenmedi.Ama acayip bir kaşıntı yaşadım, zaten en başdada söylemişti doktorum alerjık hassas bir göz yapısına sahip olduğumu,oyüzden bekliyordum kaşıntı olayını.Gittim verdi bir damla kullandım geçmedi,yaz aylarına yenı yenı girdiğimiz dönemdi,benım normaldede polendi bilmemneydi alerjım var astım olduğum için,üstelemedim bende damla bitince başka doktora gittim kullandım azaldı kaşıntım iyice,bir oh çektim.Aslında gözde kuruluk yaptığı için sakıncalı damla olayı fakat gözden yaş akıyorsa sürekli kaşıntıda varsa mıkrop kapmıştır kesin,doktora gitmekte fayda var bu tarz durumlarda.Bır iki kerede lensime göz kalemim bulaştı,off işte bu en fena durumlardan birtanesi bildiğiniz buğulu bi cama bakar gibi hem batıyor hem sulanıyor hem bulanık 3^u bır arada .Kalemde avonun en sevdiğim super shock eyelıner kalemının sıyah olanından. Böyle durumlarda hemen çıkarıp solüsyonla lensi temızleyip takmak gerekir,yada yedek lens taşımalısınız.Ben hep çantamda bulunduruyorum temiz solusyonlu lens kabı mutlaka oluyor her ihtimale karşı.

Mıkrop kapmasını önlemek için ;Mutlaka ellerinizi yıkayıp öyle takın veyahut çıkartın lensinizi.Yıkadıktan temiz olduğundan emın olduktan sonra ellerinizi havlu peçeteylen silmelisiniz,havluyla silerseniz üzerındekı mınık tüylerı ıncecık kılları lensı çıkartırken lense yapışır ve gözünüzü rahatsız edebilir. 

-Her lensi çıkarttıktan işiniz bittikten sonra kabınıza yeni solusyon dökün bir oncekini sakın kullanmayın mumkün oldukça yenıleyin.

-Makyaj yaparkende,önce lensi takın sonra göz makyajına başlayabilirsiniz. Akşamda temizlik sırasında önce lensi çıkartın daha sonra göz temizleme losyonuyla göz makyajınızı çıkartın,lens varken yapmayın.

-Saç spreyi, makyaj sabitleyici gibi uçucu yapışkan ve kımyasal sprey ürünleri kullanırken mutlaka göz ve kirpiklerinize gelmemesine dikkat edin. Mesela ben bu sorunuda yaşadım, makyaj spreyi gözüme geldi farkettım yakmadı ama direk yapışır gibi oldu lensımın kayganlığı azaldı, sağa sola bakarken lensin varlığını hissetmeme sebep oldu. Siz siz olun dikkat edin bunada...

-Benımkisi gecede uyunabilir ancak ben bu durumu sağlıklı bulmadığım için rahatsız olduğum için çıkarmayı tercih ediyorum, bence en sağlıklısı ! Hem ne kadar gözde az kalsa o kadar iyi,sonuçta gözünüzün hava alması rahat olması lazım .

Takıp çıkartma olayını herkes farklı yapıyor,benım kolayıma gelen orta parmagımla alıyorum avuç içime koyup solusyonu döküp ovuşturduktan sonra tekrar kavrayarak aşadaki gibi hatta biraz daha parmak ucuma doğru tutuyorum,(dik tutmaya özen gösterin yana yatmaması lazım lensin yoksa takamassınız) ve sağ gözüme takacaksam en sola normal bir şekilde bakarak lensimi dıştan içe yani gözün beyaz kısmına yerleştiriyorum sonra sağa sola oynatıyorum ve lens yerleşiyor. Bazıları lense bakarak tam ortaya takabiliyor,benım kolayıma böyle geldi sizde zamanla çözeceksiniz olayı emın olun,nasıl rahat ediyorsanız öyle devam ettirin. Çıkarırkende yıne aynı şekılde en yana bakıyorum lensı tam tersi yonune parmagımla ıtıyorum kaydırıyorum beyaz kısma getırıncede baktıgım yonden herhangı bır başka yone bakmadan baş ve ısaret parmagımla sıkıştırıp çekip alıyorum.Çıkartırken ellerınız kuru olsunki lensi almasıda bir o kadar kolay olsun.
Dip Not-> Takarken gözünüzü kırpmamaya özen gösterin lens kirpiğe yada araya takılıp yere düşebilir,mümkün olduğunca düz görünebilir bir masa-zemin olsun önünüzdeki düşerse çabuk bulunabilsin. Özellikle akşam eve gelip lensi çıkartıken yine gözünüzü kırpmayın,birşey olmaz lens çıkar genede kırpsanızda ama lensin çıkma anından hemen sonra yarım saat batma hissi yaşayabilirsiniz sanki birşey kaçmış hissi orda birşey varmış hissi,şahsen en çok yaşadığım sorunlardan biriside buydu.Şimdi göz reflekslerim kuvvetlendi çok nadir kırpıyorum.



Şeffaflık derecesi !, bendeki normal kalınlıkta bundan dahada inceleri var ama bende en başta denerken sürekli bulanıklık yaptığı uymadığı için bunu aldım ve devam ediyorum,daha bir başka marka denemeye cesaret edemedim. Renkli lens neden almıyorsun ki diyenlerde var çevremde, birçok renkli lens gözde yapay duruyor ireti geliyor bana ancak solotıca markasının ve Fresh look 'un renkli lensleri bir kendi göz renginiz gibi harika duruyor .90-100 tl arasında bir çifti onlarınkılerde fiyatları.Fiyat açısından değil ama zaten gözlerim koyu yeşil-ela gibi garip bir renk olduğundan dolayı hiçte özenmedim açıkcası renkli gözlere birde alırım bana yakışmaz uymaz sıkılırım boşuna gider diye halen beklemede (-:

Benim vazgeçilmez solüsyonum işte ta taae,kendileri ßio True !! 
içinden bir adet lens kabı çıkıyor bir üstteki görseldeki birtarafı yeşil diğer tarafı beyaz olan.Birinde L yazıyor yani,left sol göz anlamına gelen. Sağ tarafa taktığım yazısız olan tarafa soluda sola koyuyorum her seferınde,gözün şeklini aldığı için uyumsuzluk yaşamamak için böyle yapmalısınız,bilirsiniz ki bir gözünüzle diğerinin büyüklüğü bile aynı değil.

-Lens kabınızla işiniz tamamen bittikten sonra çöpe atmayı unutmayın,solüsyonunuzun süresine bakmayı ve onuda süresi geçtikten sonra kullanmayın. Lens kabının kapağını açık bırakmayın ki içine toz,tüy vs.. girmesin . 

-Kesinlikle lens kabınızı deterjan sabun gibi şeylerle yıkamayın.Ben su ile çalkalıyorum bazen,birde lens solusyonumu kaba dökerek çalkalayıp temizliyorum.

-Zaten kos koca 300 ml lık bir solüsyon bu,3 lens bitiyor hala dibinde kalıyor, o yüzden bolbol kaba döküyorum lenslerimi ovuşturuyorum .



İvit bunlarda gözde kuruluk olduğu zaman lensinizin daha etmesi açısından yapay göz yaşı damlaları.Neredeyse gözdeki göz yaşıyla aynı ,bayada işe yarıyor bazen lensimi taktıktan hemen sonra kullanıyorum .Gün içinde kullanmak biraz sıkıntılı olabilir,göz makyajınızı bozabiliyor çünki :/ Onun dışında tek kullanımlıklar kesinlikle diğer güne kullanmayın,günde 2-3 defa kullanılabilir.Küçük boylarıda var eczanelerde büyük bu boylarıda.Bunuda bana göz daktorum yazmıştı,çok sık kullanmasamda yanımda bir tane taşımaya özen gösteriyorum.Bir ara satın alırken ınternet sitelerınden baktım araştırdım ama daha henüz netten almadım,ındırımler oluyor bazen daha hesaplıya geliyor aslında ama onu takip etmek lazım daha denk gelemedim,(:ben normal optikçiden satın alıyorum.


Sizin eklemek istediğiniz birşey varmı? Yaşadığınız sorunlar çözemediğiniz sorunlarınız veya dip not şeklinde,artık ne olursa, yazarsanız çok güzel olur, böylece lens almak isteyenlere yararlı oluruz en azından akıllarında biraz olsun birşeyler şekillenir.Benden şimdilik bu kadar umarım aydınlatabilmişimdir .


ڪےevgilerimle !



4 yorum:

  1. Bende aynı lensi kullanıyorum. Air optixe başlamadan önce daha pahalı bir marka kullanıyordum ama bu çok çok daha iyi. Birde kesinlikle düz bir zemin üzerinde takılmalı lens. Kaç kere biyerlere düşürüp kör bir şekilde lens aramaya çalıştığımı bir ben bilirim :D güzel bir yayın olmuş elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. optıkçi bıraz daha pahalı bı lens markası var dedı bırdahakıne onu deneyım dıyorum ama bakalım :) Hıhı aynen öyle yani,şeffaf olunca zor bulunuyor , çok teşekkur ederım yorumunuza sağlık, ıyı bayramlar dılerım :*- (:

    YanıtlaSil
  3. Ben de purevision 2 kullaniyorum 1.5 aydir basta takmakta zorlaniyodum simdi 1 dakikami almiyor. Doktor takmisti ilk ben hemen cikartabilmistim ama takma kismi basta zor oldu su an cok rahat bir sekilde takip cikartiyorum ama ben direkt goz bebegi ustune takanlardanim zaten gozlerim iri olmadigi icin o beyaz kismina koyup o tarafa bakma kismi bende hic olmuyor ama hic zorlanmiyorum ve bende goz kurulugu yok. Zaten gozlerim hemen dolar :) ama ben yine de o damladan aldim alisana kadar batma oluyodu ben goz kurulugu var sandim ama alismadigi icinmis. Bir de ben lensi cikartiyorum kuru olmasi gerekirken sanki solusyonun icinden almisim gibi islak oluyor :)

    YanıtlaSil
  4. Evet alışkanlıktandır batma ama bazen yenı lens açtıgım zaman ılk bır ıkı hafta batma oluyor ya lensın yapımıyla alakalı yada gözsel bir sorun çözemedım...Optıkçı değiştirelım dedı, ama geçen göze gıttım kontrole lensı burada deneyelım her ceşidi var zaten burda oyle satın al dedı,mantıklı geldı aslında ama vaktım yok :/ acaba lensımı değiştirsem sorun olurmu dıye düşünüyorum yoksa dahamı rahat olur bılemedım. Ne güzel sende alışmıssın prof oluyor ınsan zamanla :) Evet bak bendede tam tersi, kupkuru oluyor akşam çıakrtırken, ama bende bayağı kalıyor oglen 1 akşam 10 diyim sana o bakımdan kuru olması normalmi anormalmi bilemedim.Belki sen daha kısa süre takıp çıkartıyorsundur veya göz yaşın fazladır.

    YanıtlaSil

𝓢ö𝔂𝓵𝓮, 𝓹𝓪𝔂𝓵𝓪ş, ç𝓸ğ𝓪𝓵𝓼ı𝓷 🍁