12 Kasım 2018 Pazartesi

STEFAN ZWEIG - SATRANÇ ! 📓


Merhaba !
Bir kitap yorumuna daha hoş geldiniz. 
Aslında sevdiğim kitapları paylaşmak istiyorum daha çok ama,
en iyisi sevdim&sevmedim yaz gitsin dedim...

KİTAP ARKASI 

Stefan Zweig, çok geniş bir psikoloji birikimini eserlerinde bütünüyle kullanmış ender yazarlardandır. Onun dünya edebiyatında bir biyografi yazarı olarak kazandığı haklı ünün temelinde de bu özelliği, yani yazarlığının yanı sıra çok usta bir psikolog olması yatar.
Satranç, Zweig'ın psikolojik birikimini bütünüyle devreye soktuğu bir öyküdür ve bu öykünün baş kişileri, tamamen yazarın biyografilerinde ele aldığı kişileri işleyiş biçimiyle sergilenmiştir.
Zweig ölümünden hemen önce tamamladığı birkaç düzyazı metinden biri olan Satranç'ı kaleme aldığı sırada, karısı Lotte Zweig ile birlikte göç ettiği Brezilya'da yaşamaktaydı. Satranç'ta da, olay yeri olarak New York'dan Buenos Aires'e gitmekte olan bir yolcu gemisini seçmiştir. Bu gemide tamamen rastlantı sonucu karşılaşan üç kişi: yeni dünya satranç şampiyonu Mirko Czentovic, sıradan bir satranç oyuncusu olan anlatıcı ve bir zamanlar çok usta bir satranç oyuncusu olan, ama hayli zamandır satrançtan uzak kalmış bulunan Dr. B.öykünün aktörleridir.
🌟

YORUM
Bu yazarın bu kitapla birlikte 3 kitabını okudum,hatta 4.de sipariş ettim D&R dan bugün yarın gelir okurum onuda. Okuduklarım arasında en beğendiğim kitabı...❔..ama yok yok! şimdi söylemeyeceğim süpriz olsun ama alırsanız ilk ondan başlamalısınız.Ben çook beğendim belki siz sadece beğenirsin.Neyse o kitap hakkında fazla tüyo vermeden buna geçmek istiyorum. Öncelikle benim gibi kitaba başladığınız andan itibaren sizi çok bağlamıyorsa direk bırakıyorum ben o kitabı yani içine giremediğim kitap bana tat vermiyor.Deniyorum deniyorum başa dönüyorum ama bir türlü olmuyor.Ben bu kitapta onu yaşadım,dili sanki ağır ve anlatımı garip geldi.İş bankasının yayını olmasına rağmen çeviriden dolayı mıdır nedir anlamadığım bir şekilde kitap sarmadı beni, Dr.b ve czentovic arasındaki bir hikaye,birlikte satranç oynuyorlar falan , Dr.b tabiri caizse :) bir süre sonra oynayacak kimseyi bulamayınca satranç oynamayı takıntı haline getiriyor ve zihninde oynamaya başlıyor.Garip tarafı bu kitabın ama heyecanlandıracak hiçbir yönü yok bana sorarsanız.Sırf incecik diye okudum bitirdim.Belki fazla detay dolambaçlı cümleler vardı bilemedim.Ben oturtamadım çok kopuk geldi olaylar yazılanlar.Büyük bir merakla almıştım halbuki,pek umduğumu bulamadım.



Sevenlere saygım sonsuz ama ben sevemedim beğenemedim.
Bir başka kitap yorumuna dek hoş kalın,mutlu kalın!
 Kitap kokusu hayatınızın bir köşesinde mutlaka olsun !




ڪےevgilerimle 💋


20 yorum:

  1. Stefan Zweig'in en sevdiğim kitabı diyebilirim. Diğer kitaplarını da tavsiye ederim... kitap blogumda yorumlarım var. ilginizi çekerse beklerim.

    kitaplarimolmadanasla.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. 4.kitabını okuyacağım zaten yukarıdada yazdığım gibi.Ama sevemedim bunu işte napalım. Bu arada ben sizi zaten takipteyim :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Gerçektende öyle ama çok sıkıyor anlamayınca gitmiyor ilerlemiyor.Çook sevindim teşekkür ederim <3 Panelde göremedim sizi izleyiciler kısmında yoksunuz gerçi . Rica ederim sevgiler :*

    YanıtlaSil
  4. (: Telefondan falan girdiyseniz belki ondan algılayamadı olmadı, düzelir inşallah pc den bakın birde {-: <3

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle okunması gereken bir eser. Teşekkürler bunu duyurduğunuz için. Hala okumayan varsa muhakkak okumalı. Hatta sesli kitap olarak bir ara Okan Bayülgen seslendirmişti.

    YanıtlaSil
  6. Satranç beni çok etkileyen kitaplardan biridir,yazarın anlatım biçimi,olay örgüsü ve beklenilmeyen finaliyle beni sarsmıstı ilk okuduğumda..Sen de çok güzel yorumlamışsın❤

    YanıtlaSil
  7. Gülhan:Sesli kitap halini hiç duymadım açıkcası değişikmiş(: Rica ederim,belki okuyanlar sever.

    Düş T: Ah bir nebze benide etkileseydi ya :) Çok teşekkürler sevgiler ❤

    YanıtlaSil
  8. Stefan Zweig ismini çokça gördüğüm ama henüz bir eserini okumaya fırsat bulamadığım bir yazar. Bu başlangıç için iyi bir seçim sanırım :) Ben de D&R online yapıyorum alışverişimi :)

    YanıtlaSil
  9. Bi ben miyim bu adamın kitaplarını okumayan ya huu :) Merak ediyorum favori kitabını yaz da merakta bırakma öptüm çok :)

    YanıtlaSil
  10. Ben de kendisinin başka bir kitabını aldım. Çok merak ediyorum. Elimdeki kitap biter bitmez ona geçeceğim :)

    YanıtlaSil
  11. Yeşimle:Başlangıç için başka bir tavsiyem var,ilk bunu okursan soğursun diye düşünüyorum yakında yazıcam onuda :D

    Melcis: Hihii tamam melcisim, yazacağım yakında gelecek beklemede kal öptüm çok sevgiyle kal ! <3


    Burçak: Amok koşucusu değildir inşallah :D Bende en son aldığım kitabını merak ediyorum umarım onu beğenirim artık beğenirsem 4 de 2 olacak :)

    YanıtlaSil
  12. Benim de okumayı düşündüğüm kitaplardan😉Elimde stok halinde olan,bekleyenleri bitirdiğimde bunu da okumayı düşünüyorum😍Teşekkürler😍

    YanıtlaSil
  13. Senin yorumun ne olacak bende merakla bekliyorum o zaman :D Rica ederim sevgilerle :-*

    YanıtlaSil
  14. En sevdigim kitaplarindandir 😊

    YanıtlaSil
  15. heeey senin blogun adı şu olsuuun hihihi :) diziler kitaplar ve eyelinerlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) ya aslında bu sene ılk defa paylaştım dızı önerisi, vaktim demicem ama modum iyi olsa her gün yazarım. Ama hangimizin modu iyi. Eyelınerlar :)) her şeyden biraz var blogumda.

      Sil
  16. Merhabalar,

    Avusturyalı roman, tiyatro, biyografi yazarı Stefan Zweig’i ilk olarak ”Satranç” kitabıyla tanımıştım. ‘’Olağanüstü Bir Gece’’ adlı romanını da dün itibariyle bitirdim. ”Olağanüstü Bir Gece”, seçkin bir burjuva olarak rahat ve tasasız varoluşunu sürdürürken giderek duyarsızlaşan bir adamın hayatındaki dönüştürücü deneyimini anlatmaktadır. Romanda beni en çok etkileyen cümle şu iki cümle olmuştu:

    -Kendisini bulmuş olan insan dünyada hiçbir şeyi kaybetmeyecektir. Kendi içindeki insanı kavramış olan insan ise bütün insanlığı anlayacaktır.

    -Ne var ki bu satırları zaten sadece kendim için yazacaktım ve kendime bile tam açıklayamadığım bir şeyleri başkaları için anlaşılır kılmak gibi bir niyetim hiç yoktu.

    ‘’Olağanüstü Bir Gece’’ adlı romandan altını çizdiğim, en sevdiğim yirmi alıntıyı okumanız için sizinle de paylaşmak isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/olaganustu-bir-gece-romanindan-muhtesem-20-alinti/

    Umuyorum ilgiyle okursunuz,
    edebiyatla ve sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil

𝓢ö𝔂𝓵𝓮, 𝓹𝓪𝔂𝓵𝓪ş, ç𝓸ğ𝓪𝓵𝓼ı𝓷 🍁