3 Mayıs 2017 Çarşamba

ROACCUTANE GÜNLÜĞÜM ✌ { 5. 6 AY }





Selamlar sevgiler mutlu haftalar herkeslere; Ben pek bi sevinçliyim çünkiyseee tedavim biteli 1 ay oldu artık. Son ılaçtan sonra doktorum 1 ay sonra gel bir bakalım dediği için e bende randevuyu anca bulabildiğim için yeni yazıyorum yayınlıyorum diyelim aslında yazmıştım daha önce yazımı,ama duzeltmeler ek şeyler dipnotlar düşüyorum diyelim biz buna.Gördüğünüz gibi roaccutane kullandım,doktoruma son ayımada bunu kullanayım dedim oda biz bunu kullanmamışmıydık zaten dedi :)) Hayır didim, biliyorum birşey farketmiyor aynı ilaç ama öyle olsun bakalım dedi ve yazıverdi hemen. Ciddi anlamda hiçbirşey hissetmedim bu ilaçla aknetrent arasında zaten bildiğiniz gibi son ayımdaydım artık esktra daha baskın hissediyordum etkilerini...

5.Ayımdada hemen hemen aynı şeyleri yaşadım fakat doz arttıkça,artık ilaç beklenen sona yaklaştıkça  etkileride yoğun seyretti tabiki. Ağız içinize kadar soyuluyorsunuz inceliyorsunuz öyle diyim size sadece vucutta bacak el kol olarak düşünmeyin her bir bölgeniz inceliyor bu ilacı kullanırken.Geçen çokta sert olmayan birşey yerken damağım soyuluverdi mesela direk hissettim ve daha once böyle birşey yaşamamıstım :S Dişlerim hassaslaştı zaten pimpiriklenip duruyorum ilaç biter bitmez dişçiye gidicem bir sıkıntı  varmı yokmu diyerekten. En son değerlerimde güzel çıktı çok şükür ki 🙏. Sorun yaşadığım bölgeler deki kistik şişkinlikler minicik oldular küçüldüler iyicene. Cildim yumuşacık yeni doğan bebek poposu misali hala o ilk günkü soyulmalardan sonraki gibi dahada güzel hatta.Her gören birşey diyor nazar değecek diye korkuyorum valla.:) Çenede halan 4.ayımdada 5. dede sivilce çıktı 1 tane. İlgincime kaçtı bu durum, doktoruma söyledim olsun o kadar dedi artık. Süreyi uzatacakmısınız dedim,hayır bu kadar yeterli zaten kılona görede uzatamam artık dedi ve son ayımıza girmiş bulunuyoruz çook mutluyum. 

Zor süreçti, haladaha olumsuz yorumlar alıyorum kullanmasaydın keşke ılerde şöyle yapar ilerde böyle olur şunlara yol açar sen farketmessin gibi gibi... Evet herşeyi bile bile başladım tek kullandığım ilaçta bu değildi başlarkende, bir dolu ürün krem hap denemiştim,hiç birşey istediğim sonucu vermeyince buna transfer oldum. Eğer 17,20 aralığındaysanız kullanmayın ama 24,den sonra falan kullanın ki yenılemesın  ergenliği iyice atlattığınız kendinizi tamamen rahat hissettiğiniz bir dönem olsun.


5.ay da böyleydi yüzümdede sadece güneş kremi var.
Çenede çıkanı görüyormusunuz.Yanaktada izler var,dokunduğumda hala minicik kistik bi sivilce duruyor derinde. Diğer tarafınkindeki 2 ayda kusan sivilcenin izleri sadece.


Burun kanamaları halen devam,ve bazen zor nefes alıyorum kuruluk seviyem %98 heralde artık. Normalde beyazlık pul pul dökülme soyulma görmedim hiç vucudumda ama bu ay karın bölgemde bariz gördüm diyebilirim. Ara ara sohbet ediyorum cıldıye sıramı beklerken bu ılacı kullananları görüyorum. Ve şunu farkettım ki dudak yarılması işte daha fena anlatılan ilaçın olayı sadece verılen dozla alakalı mesela kısıye kılosuna boyuna göre gunde 40, 50 verılıyorsa daha ağır acılı yaşıyor . Bende dudak kuruluğu en baştan beridir vardı fakat asla yarılmadı yara olmadı. Cıldım hep soyuldu pul pul olduğu zamanlarda oldu çene bolgemde ozellıkle hatta bır ara düzelir gibi bile oldu ama asla yuzumun heryeri sivilce dolup kusmadı . 

Dermokozmetık kullanmamı söyledi ,artık hiç piyasadakileri kullanma dedi. Özellıkle şunu şunu demedi zaten marka bazlı da söylemedi. Fakat tedaviden 1 ay sonra tekrar gel dedi son ılacımıda yazarken, ona göre iz geçirici krem verecek yada vs şeyler sanırım.. 

Saç diplerim oldukça kurudu yanı doktora soylıyeyım de bişi versin dıyorum ya kuruluktan kaşınıyor yani artık.Saç kremi sürüyorum bazen yüzeysel ama onlarda saçlarımı çabuk pıstırıyor,hacımsız bırakıp yağlı gibi gösteriyor saçımı 2.gunden.o yüzden ne yapacağım konusunda bir danışayım dıyorum.Ayrıca enginar hapınıda bi sorucam malum karaciğer elden gitmesin sıkıntı olmasın ilerisi için herhalukarda şimdiden önlem açısından şart gibi sanki.

Kirpiklerime rimel sürerken acıdığını hissediyorum mesela bunca zaman bundan bahsetmemiştim,ama kuruluktan olacaktır ki durum böyle:/ Bazı zamanlar o kadar hafif değdiriyorumki rimeli eve gelince çok çekiştirmeyeyim rahat çıksın diyerekten. Çenede şuanda halen bir takım içten şişkinlikler var yer yer. Bilmem ne zaman geçer artık onlarda ilaç bitincemi bittikten daha bi sonramı düzelir bilinmez.

Bacaklarım daha bi ağrıyor,şu son ay oyle bır zorlanıyorumki anlatamam :/ Sureklı su su dıye sayıklıyorum resmen oncekılere rağmen cok daha farklı durumdayım.Sabahları ilaç ıctıkten sonra ufak bişilerde yesemde şiddetli olmasada hafiften baş ağrısı çekiyorum.Pıskolojık anlamda degermıydı değerdi herşeye rağmen amma gel gorkı karacıgerı yormakla kalmayıp bedenen ve ruhsal anlamdada benı cok yoran bir ılaç oldu. Evde yatış pozisyonun da olsaydım yorucu bir işte çalışmasaydım bu kadar olacağını tahmın etmezdım zaten. Kullanmaya başlıyacaksanız en baştan beri yazılarımı okumanızı, verdiğim tavsiyeleri kulak ardı etmemenizi isterim. 

Üzerinden 1 ay geçti ve eskiye dönen sadece Dudaklarım , 👄 mat ruj sürebiliyorum ve artık pütür pütür durmuyor :) Onun dışındaki herşeyim stabil diyebilirim durumunu vaziyetini koruyorlar. Saçlarım henüz yağlanmıyor, cildim karma yerine normal !  hatta kuruda değil çok öyle soyulmalar yaşamıyorum tabiki ama halen aynı. Vucudum ellerimle bacaklarıma dokunduğumda gıcır gıcır kuruluktan :D Normaldede kuru olduğu için ilaçla birlikte zirvelerde tabiki napsın normal 😂  Burnum kup kuru fakat kanamalar meydana gelmiyor en azından. 2 aydırda tek bir sivilce çıkmadı . Yağlı yiyecekler yiyorum arada ama eskisi gibi değilim dikkat etmeye çalışıyorum.Yeni doğmuş bir cilde bilinçli bir şekilde yaklaşmak artık görevim halinde.Doktorcum en son Avene nın iz geçirici kremini yazdı fakat hiçbir eczanede bulamadığım için alamdım en kısa zamanda kullantıktan sonra onuda paylaşacağım .


Bu arada Ankada olup doktor konusunda kararsızsanız tavsiyem , hem beni doğru anlasın hemde doğru yönlendirsin,savuşturup yollamasın azcık ilgilensin diyorsanız '' Yenımahalle yıldırım beyazıt hastanesinde Ayça Uğurlu hanımefendiden Randevu alabilirsiniz.Burası batıkent mesa tarafında randevu bölümündede görürsünüz zaten. Şimdiden geçmiş olsun herkeslere umarım harika bir cildiniz olur, bütün cilvelerine rağmen ben sonuçtan çok memnunum. Başından sonuna kadar tüm tahlillerimde olumlu çıktı herhangi bir aksilik yaşamadım çok şükür. Yediklerinize içtiklerinize dikkat ederseniz biraz olsun,eksi yönde birşey olacağını sanmıyorum . 



Mutlu kalın ve cildinize iyi bakın !
💚💜Ve Vucudumuzun %70 nın su olduğunu düşünün 
Suyu bolca suuyu içmeyi asla ihmal etmeyin...💧


4 yorum:

  1. Geçmiş olsun, çok yormuş seni. Bitince rahatlarsın umarım.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler,ay sorma hiç:// bıttı zaten bu yazım da son aylarımı anlattım :)

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun canım. Yeğenim de çok kullandı bundan...

    YanıtlaSil
  4. Sağol nılguncum, ah bılırsın ozaman benıde :| Geçirdi gitti bitti cidden şükür çook.

    YanıtlaSil

𝓢ö𝔂𝓵𝓮, 𝓹𝓪𝔂𝓵𝓪ş, ç𝓸ğ𝓪𝓵𝓼ı𝓷 🍁