30 Kasım 2016 Çarşamba

ROACCUTANE GÜNLÜĞÜM ✌ { 2. AY }

Yeni bir ilaç macerama daha hadi bir merhaba diyelim 🙌
Bu ayki etkileri olağanüstü derecede ve daha bir hissedilirdi.Sırt,bacak ağrılarımla birlikte ayak topuğumdaki ağrılarda eklendi oohh tam bir kombo oldu 😒2 hafta kadar ağrı şiddetli olaraktan devam etti sonra hafifledi amma yaşayan bilir.

Her sabah kalktığımda ertesi gün taş taşımışım ağır bir iş yapmışım gibi ayaklarım,bacaklarım vucudum ağrımaya devam ediyor. Ellerimin üzeri egzamamsı bir hale büründü:/ kuruyor,soyuluyor sert bir kuruluk var,/ahh güzel ellerim ne hale geldiler:( bepanthol sürsem bile bazen canımı yakan yanmalar oluyor.Aynı bir önceki yazıda anlattığım yüzüme sürdüğüm güneş kremindeki olay gibi. 

Burun kanamalarım var yine ama hınkırdığım zaman o sıvıyla birlikte çıkan bir kanlı sıvı diyeyim.Hele hele grip olduğum zamanki geçirdiğim çektiğim acıyı hiç anlatmıyayım.Burun bölgem soyuldu iyice,girp olduğum için burnum sürekli akıyor,azar azar kan geliyor sildikçe.Nefes almak dahada zorlaştı,britraytın burun bantlarını kullandım bu evrede,bayağıda yardımcı oldu,en azından bazı gece uyumam için güzeldi.Grip geçti tamamen (ilaç nedeniyle direnç düştüğü için sık sık hastalanmalar meydana gelmekdeymiş:'(  ) vucudüm çok yogun oluyor,geçte uyansam biryerden biryere giderken otobuste metroda aniden uyku bastırıyor enerjim modum düşüyor! Garip bir his, sanki üzerimde bir ağırlık var derizya o hesap. Uyku hali oluyor bir o kadarda gece uyanmalar oluyor,suyu çookca içmesem bile garip bir şekilde daha bir tuvalete gidesim geliyor. 

Saç kuruluğum tamamen herkesin söyledi moda döndü,grip olduğum dönemde en az 5 gün boyunca banyo yapamadım test etmiş oldum:) Ay ne bir yağlanma ne bişii,tık yok,yıkanım hissi hiç zaten olmadı bu süreçte.Sırf saç yüzünden bile bu ilacı içerim ben harika bir hiS:D İlk başlardaki o deri soyulmasından dolayı meydana gelen kepeksi görünüm saçlarımı daha az kaşıdığım bazen hiç kaşımadığım için ilk aya göre baya azaldı. Dökülmeler gene aşırı bir şekilde yoktu normal seyrinde 90-100 tel olarak devam ediyoruz bakalım.Sadece malesef kaş kirpikte oluyor sabahları normalde olmazdı öyle hergün ama ilactan yada stresten olduğunu düşünüyorum,kısa sürede geçmesi dileğimle.💫Uçlar kupkuru olduğu için geceleri saçlarıma yağ sürmeyi ihmal etmemeye çalışıyorum.

Yüzümdeki sivilceler ve soyulma oranı tamamen fazlalaştı :/ Birşey sürmek istesem bile çok kötü duruyor kendimi kötü hissediyorum o yüzden sürmesem daha iyi. Zaten ellerimle bb falan sürdüğümde parmaklarıma yüz derim geliyor parça parça...Kısacası makyaj yapmayı deli gibi özledim ama yapamıyorum bile.Göz makyajıyla yetiniyorum sadece.Doktorum makyajı yasaklamadı zaten fakat soyulmalar var bazen gerginlik oluyor dedim,bepantol sürebilirmiyim dedim(laf arasında araara sürüyordum ona danışmadan önce) 😏;kesinlikle sürmeni istemiyorum dedi onun yerine  La roche posayın H serisini yazdı ve sadece ^gündüz sürmeyeceksin ^^ Gece^^ süreceksin dedi.Piki didim oturdum yerime ühüüü:(  Ne kadar sürecek didim dozu arttırmıyacaksınız galiba diye sordum? oda toplamda alacağın doz önemli ona ulaşmaya çalışacağız dedi yani 6 ay sürecek bir tedaviymiş benimkisi.Dozu arttırıp daha erkende bitiririm dedi fakat yan etkisini dahadafazla görmeni istemem ağır gelmesin hemde kilona boyuna göre didi. Haklıda valla doktorcum ne dese benim için tamamdır.

Burun konusundada kuruluk ve kanama olayını söylediğimde hametan merhemı kulak cubugu yardımıyla sürebilirsin dedi fakat ben işe yaramadığını söyledim.O zaman Nasal nem diye bir burun merhemi olduğun onu kullanabileceğimi söyledi,bende gidip aldım hemen.Reçeteye gerek olmayan bir merhem olduğu için fazla acı çekmeden direk eczaneyee.. Daha rahatlattı burun içimi diyebilirim,şuan için iyiyim.Yine kanlı akıntılar olmuyor fakat hınkırdığımda yine kanlı sıvı geliyor malesefki.

Gel gelelim pisikolojık durumlara :} İtiraf etmek lazım ki normaldede sinirliyimdir çabuk alev alıp yine çabuk yatışan biriyim.Sinirim çoğu zaman kendime yani içime içimedir kimi zamanda lafla sözle belli ederim.Adet dönemi haftasında özellikle çok daha ağır oluyor artık mesela aklıma acayip olumsuz düşünceler gelmesi,umutsuzluğa kapılma,istediğim şeyler olmuyorsa takıyorum ona düşünüyorum .Lise zamanımdaki alınganlık kapasıtem daha üst seviyede falan yaniii. Bir süre geliyor bir süre geçiyor bu dönem ama gerçektende depresyona yol açıyor! Evden çıkmak istemiyorum hep uyumak istiyorum,mesela bu dönem aöf derslerime hiçç çalışmak istemedim.Umursamazlık hatsafada :) Cesaret hep vardı ama dahadaha güzelleşti bu ılaçta amannn nolcaksa olsun deyip söyleyiveriyorum içimde kimseye karşı birşey tutmuyorum,normal halimde bu ama yinede sevdim bu durumu :D İçmeden güzelleşenler derneği gibiyim..🙊😆

Geçen ayki kan değerimi sordum dedim böyle böyle ben hiçbişi anamadım daktırr, Oda direk harika gayet güzel bir sonuç dedi.Kötü yükselmemiş düşmüş iyide kolestrolde normal seviyede falan dedi sanırım net haklımda değil ama o koyu olanlar kolestrolmuş! İyi buna bende sevindim içim rahatladı en azından. Yüzüm hala kızarıyor,gün içinde özellikle .Bu kızarıklığı ne yaptıysam önleyemiyorum,açık tenli olduğum için herkes görüyor söylüyor:( Hatta roacctunamı kullanıyorsun? diyenlerde ben söylemesemde direk anlıyorlar. Dudaklarım halen aynı çöl kurusu (: Sürekli parlatıcı ürünler nemlendiricilerle yola devam ediyorum.Mat ruj sürmeyi özledimm 💋 ! Su içmeyi fazlalaştırdığımda dudaklarım bir nebze daha iyileşiyor.o döneme denk gelirsem bir mat ruj sürmek istiyorum artıkyahu.

Kontrolume gittim rahatça randevumu aldım tabiki e ayın sonuna yaklaştık, hayırlısıyla 3.ayıma aralık itibariyle girmiş olacağım.Bu sefer ilacı direk yazmadı,çünkü daha bir hafta vardı aralık ılk haftasına.Konuştum sorularımı sordum ve kanımı verdim ve çıktım.Kan sonucum nasıl onu merak ediyorum artık çünkü verilecek dozlar aynı olacak bu net olduğu için merak etmiyorum.

Evvet bugunde gidip kan sonucuma göre ilaçlarımı yazdırdım,çok şükür herşey ilk aydaki gibi normal ve güzel çıktı.Tekrar nemlendiriciye ihtiyacın varmı dıye sordu bende yok dedim zaten ogun konuşmuştuk sizinle LRp H serisinin kremini önermiştiniz didim.Dediğiniz gibide sadece geceleri sürüyorum didim.Yüzümdeki çıkan sivilcelerin çok zor geçtiğini söyledim,ve boynumda bezelye gibi yumru gibi olan sivilceninde 2 aydır geçmediğini belirttim,daktırımda evet kistik bir sivilce diye belirtti ve tedavinin bitimine doğru onların küçüleceğini söyledi.İnşallah öyle olur , çünkü bende normaldede sivilceler o şekilde çıkıyordu ve geçmek bilmiyordu dokunduğumdada iz kalıyordu.  Bazı izler var dedi yüzünde sivilceden oluşan onlarlada ayrıca tedavi bitiminde görüşeceğiz dedi.



Evvet 3.aya geçmeden biraz daha belirginleşen etkileri 
sizler için göz önüne seriyorum.

                        

Yüzümdeki beyaz yerler hem ilaçdan hemde ankara'nın acımasız soğuk etkisinden dolayı maksimum bir soyulmanın dibini gördüğüm anlardı.Şuan effaclar h serisini geceleri sürdüğümden beridir daha iyi kendine geldi yavrucağız.Beni böyle gören tanıdıklarım yüzüme dokunup ayy kıyamammm diyip halime acıyorlar resmen :) Annem bir yandan söyleniyor napıyorsun kendine yazık ettin güzelim cildine mahvettin diyip duruyor.Abim bırak o ilacı ne kadar tehlikeli bi arkadaşım kullandı biliyorsun diyip duruyor. 👽İlaç bir yandan piskolojık baskı bir yandan sürüp gidiyor sizin anlayacağınız,tabiki son gaz devam,ilacı sanki yıllardır ıhtıyacım varmışcasına içiyorum,bıkmadan usanmadan hatta özellikle unutmadan gün atlamadan içmeye özen gösteriyorum.Ellerımın uzerınde belirli bir yer kırmızı olan yer tamamen kuru,son 2 ay ıçinde bir kere iyileşip kendine geldi daha sonra yine kendi kendine bu hale döndü :(



Daktırımın bana önerdiği ilaçlarda bu şekilde.Buaralar burun merhemini daha bir sever oldum hemen hemen hergün sürüyorum kanamalar en aza indirgendi,burun içim biraz daha nemli oldu.Eğer bu evrede burun içi kurumanız fazlalaşırsa bunu tavsiye ederim.İçeriğini okumak istersiniz diye
 fotografladım👇

 
İndirip yakından okuyabilirsiniz..



Benden bu aylık  bu kadar diğer ayları en az yan etkilerle atlatmak üzere,
görüşürüz ballar..✌


6 yorum:

  1. Yılbaşı çekilişime beklerimm😊

    YanıtlaSil
  2. Katıldım hemenn kaçarmı canım :D

    YanıtlaSil
  3. çok geçmiş olsun, ayrıca kolay gelsin ağır bir ilaç. doktor kontrolünde her şeyin yolunda gideceğine eminim ;)

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim alıcem, evet öyle ne yazıkki.Her insanın hayatında bırkez kullanması gereken bir ilaç gibi oldu artık,Denize düşen roaccutoşa sarılır
    :D Öylee öyleede,sıkıldım 2kere git gel yapmaktan,bır an once kan değerleri terimlerini öğrenmem gerekecek galiba..

    YanıtlaSil
  5. ben de bir dönem bu tarz ürünler kullanmıştım. Soyulmalar şunlar bunlar faydasız. En iyisi cildiye doktorumun yaptığı kimyasal peeling di. Ne renk farkları ne birşey hiç birşey kalmadı. :)

    Bu arada yeni keşfettim seni takipteyim bana da beklerim :)

    http://makyajbox.blogspot.com.tr/
    ve
    http://berilcimcime.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Onuda duydum ama yanaşmadı hiç söylemedi bile yani,Siz nerede yaptırdınız nekadara yaptırdınız bide bu işlemi doktorunuz yaptı sanırım?

    Tamam gelırim bir ara çaya :)

    YanıtlaSil

𝓢ö𝔂𝓵𝓮, 𝓹𝓪𝔂𝓵𝓪ş, ç𝓸ğ𝓪𝓵𝓼ı𝓷 🍁