12 Şubat 2016 Cuma

LENS OPTİK.COM | Solotıca Natural Colors Esmeralda |



Günaydın !   Bugünkü yazım ''Renkli lens'' üzerine olacaktır.Almaya karar vermek üzere olduğum dönemde o kadar çok araştırıp baktım ki anlatamam, videolar,bloglar,resimler,:| ama şunu söylemeliyim ki kimsede durduğu gibi durmuyor,fotograf kalitesizliğinden dolayı iyi yansıtılmamış ve net bilgi net bir anlatım oluşmamış. Bazıları sadece aldım demiş lensin sadece fotosunu koymuş :) ee abi bide gözde göreydik yeaa ! diyesi geliyor insanın. Neyse fazla uzatmadan giriş kısmını geçip gelişme olayına geliyorum.

Normalde sadece şeffaf ve numaralı lens kullanıyorum,benim gibi gözlük takmayı sevmeyenler rahat edemeyenlerin kesinlikle rahatlıkla kullanabileceği yaratıcı bir ürün olan bu Lens olayını kesinlikle tavsiye ederim.Daha önceki lens günlüğüm adlı yazdığım yazıya bakmak isterseniz tıkss !
Lens optikle tanışmamız, ilk başta ınstagram üzerinden araştırıp bakarak oldu. Solotıca markasının ne kadar doğal olduğunu durduğunu bildiğim için en başta onu takip ettim(solotıca tırkıye) birkaç soru sordum ancak 3.bilemediniz 4. sorudan sonra beni terkettiler :) sorularım cevapsız ve öksüz kaldı . Hal böyle olunca bu ilgisizliğe tahammül edemedim ve karşıma lens optik çıktı . Sağolsun ^fatih^ bey bana çokca yardımcı oldu,sordukça sordum çenem düştü o derece, ama o gıkk demedi, işte ilgi, işini gerçektende ciddiye alarak yapmak buna bağlı! Karşıdakinin isteklerine sorularına cevap verebilmek... Memnun kaldığım güzel bir alışveriş oldu ve 24 saat bile olmadan kargo elimdeydi . Kapıda ödemeyle  Solotıca*esmeralda* + Bıotrue+ (Hediye olan hazel rengi) totalde 100 tl ödedim.


En rahat ettiğim solüsyon Bio true,! bunu kullanıp ama ben şundan
 dahada memnun kaldım dediğiniz bir solüsyon markası varsa önerilerinizi bekliyorum.


Ben 3 numara kullanıyorum, aslında 3,25 ama doktorum ne kadar düşük o kadar iyi dediği için hep böyle alıyorum. Çap ise 8.6  buradakinde 8.7 ama zaten olabileceği söylenmişti . Olduda zaten yani lensler çok hafif ve rahatlar. . Birde sanırım bütün renkli lenslerde bu sorun oluyormuş. Bulanıklık sorunum var, birşey bulaşmış gibi değil tabiki fakat göz bebeği tam ortalamadığından dolayı olsa gerek lensin renkli kısmına geliyor ve bulanıklık yapma sebebi bence bu.Çünkü aydınlık olduğu zaman çok daha rahat ve net görebiliyorum ama karanlık biryere girdiğimde yürürken aniden puslanıyor, puslu puslu görüyorum.Alışınca geçermi yoksa hepmi böyle olacak hiçbir fikrim yok .

Esmeralda rengi yeşil,zümrüt çimen yeşili tonunda değişen güzel bir renk. Aylık bir lens . Senelik olanlarıda var, aldığım bilgiye göre onlardada renk biraz daha açık oluyormuş .Esmeralda için İnternetten bakın mesela herkesde çeşit çeşit durmuş . Çünkü gözün alt kısmındaki asıl göz renginiz çok önemli.Benim asıl göz rengim koyu yeşilimsi,ışıkta rengi dahada açılan yeşillenen tanımlayamadığım bir göz rengim var aslında .Yeşil almak istedim çünkü kendi alt tonumlada bütün dursun diye, birde mavi göze falan  hiç merakım olmadı , mavide yakışabilirdi belki ama ben çok maviş maviş olayından haz etmediğim beğenmediğim için yine yeşilden yana kullandım şansımı.Belki koyu mavi laciverte yakın bir renk alırım daha sonrasında gri mavi tarzı birşeyde olabilir ama tam mavi olmaz ! 

Esmeralda bende o tam istediğim, fotograflarda beğendiğim o zümrütümsü koyu yeşil tarzında durmasada yinede çok yakıştırdım.Muhtemelen göz rengim siyah yada koyu kahve falan olsaydı istediğim gibi duracaktı , lakin instagramda lens optigin sayfasında bir abla onda muhteşem duruyor,tam yeşil duruyor. Karanlıkta değişiyor mesela rengi gündüz bu kadar su yeşiline çalan renk akşamları birazdaha koyulaşıyor.Çevremdeki arkadaşlarımdan bazıları yakışmamış olmamış bu renk deselerde bazılarıda çok beğendim markası nedir nerden aldın diye sordu. İlk defa renkli lens takan birisi olaraktan ilk birkaç saat yadırgama oluyor ama daha sonra kendini daha iyi hissettiriyor, birde makyajla falan dahada hoş duruyor.

Çok yakından bariz bir şekilde bombeli durması ve lens olduğu her ne kadarda belli olsada 1 metre uzaktan o kadar doğal duruyor ki, kimse anlayamıyor . Diğer piyasadaki birçok hareli lensin aksine bu lensin haresiz oluşu bence lensin yapay ve basit durmasını engelliyor.(çok ince damarımsı hareleri var buarada) Bu arada aşadaki yakın fotografta yeşil yerler hep pütür pütür pitikare kare durmuş, normalde böyle durmuyor belirtmek isterim. Fotografta ne kadarda doğru ışıkta da çekmeye çalıştıysam asıl netliği malesef ki yakalayamadım. Sadece renk olayı tam çıktı  cuk oturdu.

Lens solusyonumla temizlerken diğer lensleri kaydıra kaydıra temizlediğim gibi bunu öyle şipşak temizleyemiyorum.Üzerinde renk haliyle boya, bi işleme olduğundan ötürü olsa gerek biraz zor temizleniyor. Dip not: Lensi çıkartırken birleştirerek çıkartmayın mumkun olduğunca takarken nasıl tutuyorsanız çıkarırkende aynı şekilde çıkartmaya çalışın. Ben gözümden çıkartıken o şekilde çıkarttım haliyle ve lens birbirine adeta yapıştı :/ birşey olucak diye korktum yırtılır falan diye ve bir o kadarda zorlandım takarkenki şekline getirmeye çalışırken.

Renkli lenste en rahat olan şey sevdiğim şey ise , makyaj yapalım daha güzel olur dedik ama aslında bir eyelıner bir rimeli sür çık yapıp çıkabilirsiniz, gözdeki renk bütünlüğü sağladığı için az makyajsız yüz bile hiç göze batmıyor. Uzaktan lens çakmak çakmak parlak duruyor zaten. Ha birde ağlamış gibi gözüküyor yorumlarınıda aldım, bende aynaya baktığımda farkettim o durumu nedenini bilemiyorum.Fikir olarak yine üzeri renkli olduğu için gözlerin oksijen almasını birkaç tık daha engellediği için gözde kendi kendine sulanıyor tabi diyerekten yorumumu hemen kattım :))) 

Kendi göz rengim,karanlık&Işıklı ortam 


Biraz uzak 

Ve daha uzak ! 



Sizce nasıl duruyor peki? Önereceğiniz doğal duruşlu lens markaları isimleri varmı, varsa lütfen yorumlarınızda belirtin. Buarada daha çok fotografın ve aktifliğin olduğu instagram sayfamı takip edersenizde çok mutlu olurum .  
Instagram- Madamek0kos_

Lens optiğin ınstagram sayfasındanda
 lens renklerine bakıp herkeste duruşuna bakıp öyle karar verip alabilirsiniz.
Instagram-Lensoptik.com.tr 


........................................

ξVGİLER...
.........................................

6 yorum:

  1. bu çok doğal durmuş bence :) sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok sevındım bunu duyduguma :) öpücükler, Sevgilerrr

    YanıtlaSil
  3. Bende lense hevesliyim ama cesaret edemiyorum :)) takiBe aldım bnm bloğumada beklerim:)

    YanıtlaSil
  4. Et bacım et nolcak al dursun en fazla arada bir takarsın :) Geldim bende hemen ıadeyi zıyareti yapıverdim :p sevgilerimle :*

    YanıtlaSil
  5. http://www.lensoptik.com.tr/ciba-vision-alcon-/616/air-optix-colors-numarali/
    ben bunun yeşilini aldım.gözde çok doğal duruyor.öyle zümrüt falan değil de doğal yeşil göz gibi görünüyor.net görememe sorununu bende yaşadım malesef normal lenste böyle bi sorun yokken gözbebeğine denk geldiği için puslu görünüş bunda da var.göze batma yapmıyo baya rahat ettim.
    en sevdiğim solüsyon açık ara biotrue hiç bir markada böyle rahatlık yok.batmayı en az yapan ve gerçekten temizlik hissi veren senelerdir değiştirmedeğim solüsyondur.

    YanıtlaSil
  6. Yaah, demek öyle doğal diyorsun tamam bende yakın zamanda alayım deneyeyim ve yazayım öyleyse;) aır optıx ın seffasını kullandım 1 seneye yakın bir süre sonra bıofınıtye geçtim yapısı daha ince diye.Aır bazen batma yapıyordu bende ama genel olarak iyiydim. Bıotrue dediğin gibi süper !!

    YanıtlaSil

𝓢ö𝔂𝓵𝓮, 𝓹𝓪𝔂𝓵𝓪ş, ç𝓸ğ𝓪𝓵𝓼ı𝓷 🍁