23 Haziran 2013 Pazar

Çöpe Чollananlar -4- ஜ










İlk önce okuyup bitirdiğim bir kitaptan bahsetmek isterim ama bunu anlatmak için neresinden başlıyacağımı bilemiyorum:)
*
Neyse başlıyorum olumlu ve olumsuz eleştiriye;
Çok abes ve küfürlü bir dili var,kimse beni kandıramaz herkesin böyle ilişkileri olduğunu ve ahlaklı,temiz kimsenin olmadığını idda etmiş fakat benim çevremde 
onun gibi küfür edip ahlak kurallarını açan kızlar olmadı açıkcası :S Bu saçma sapan düşüncelerine anlam veremedim baya bir genel yazıp çizmiş.
*
Kitabı okurken hem güldüm hem utandım açıkcası metroda otururken okuyamadım kitabı ya :)))Yanımdaki oturanlardan utandım atılan başlıklar cinsellik içeriyor resmen,okuyanlar beni anlıcaktır .
*
Konusu:Kendi yaşadığı hikayelerden yola çıkararak yoğunluk olarak erkek arkadaşlarıyla yaşadığı şeyleri ilişkilerini anlatmış.Evlenememekten yakınmış,evlenenlere sinir olmuş :)
Zaman zaman  uzun boylu zayıf kızları kıskanmış,tahminlerime göre baya kıskanç kompleksli bir kız pucca.Zaten görenleriniz vardır güzel bir kız değil kendisi.Kime sinir olduysa gidip ona sataşan öc alan bir kız,kendinede söylediği gibi baya kötü bir kız.Herkese herşeye zarar verip,bol bol yalanlar söyleyip çevresinde baya düşman toplamış :)Fakat özgüveni yerinde bir okadarda hırslı biryapısı var,şimdiki hayatını çok merak ediyorum açıkcası. 
*
Babası ve annesi küçükken ayrı olduğu için bir süre üvey babayla küçüklüğünü geçirmiş her ayrı olan çocuk gibi oda bayağı sorunlu yetişmiş:/Pisikolojik olarak bozuk bir yapıda oluyor bu tarz ailesinden ayrı anne baba ayrılmış bir çocukluk geçiren insanlar,yalnış anlaşılmasın hemen genelde böyle oluyor diyim en azından benim gözlemlediklerim o şekildeydi.Marilyn Monroe'yide kitap kapağı yapmasının sebebi ise çocukluğunu ona benzetmesi.Bilenler vardır marilyn'de çocukluğu hiç iç açıcı geçmemiş ne yazıkki.
*
Bu yüzden anlıyorum pucca adlı yazarı yaşadıkları onu fazlasıyla kötü bir hayatın içine itmiş oda bu durumlara açık olduğu için bizim kurallarımızı aşan hayat içinde yaşamış.Erkek arkadaşında kalması gibi veya farklı hareketleri yaşaması gibi.
*
Kitap beni eğlendirirken aynı zamanda çok sıktı :/Abartmıyorum tam 2 sayfa boyunca şöyle yaparım ederim buymuş şöyle olsa iyi olurmuş,boğacam yok edecem,napacam blaa blaa....diye ya hayal kurdu ya kendi fikirlerini  yazdı,bu sayfalarda yazılarda acayip sıkıldım boğuldum :S Kitabın en çok kendi yaşadıklarını anlatması heyecan verici ve sürükleyici geldi.Eee ama şimdi bana yoldan geçen biride anlatsa oturup dinlerim kim sevmez ki dinlemeyi merak uyandıran bir konu seçmiş çünkü.En sonlara doğru hatta birçok yerde hayal kurmuş düşüncelerini söylemiş ama tam olarak ne yaşadığını açık açık uzun uzun yazmamış :S Eee sonra nolmuş?Nasıl barıştılar?Ne konuştularda böyle oldu diye kendime sorduğum çook yer oldu.
*
Bir yerde çok üzüldüm çok acıdım yaşadıklarını anlattığı sayfada:(Sonra hak verdim ona,ama daha sonra tekrar sinir oldum küfürlerin kötü sözlerin ardı arkası kesilmiyor çünkü :))
Kitabın en sonunda bir çocuk buldu çok seviyorum dedi fakat onada küfürler savurarak kendinede kızarak söylendi.Sanırım o çocukdanda ayrılacak bunun sinyallerini kitabın son sayfalarında verdi çünkü.Ama balla ve acıyla  kesilmiş bir yazıydı 2.kitapta nolacak merak ediyorum,tahminde ediyorum az çok:)
*
Kitabı sevende var sevmeyende var ben sevmedim sanırım 2.kitabını almıyacağım ,ama okumak isteyenler alsın ona karışamam böyle bir dili komik bulup sevenleriniz mutlaka olcaktır belki, hayatlarınız onun yaşadığı olaylar size uyabilir,böylece kendinizden birşeyler bulabilirsiniz.Fakat hiçbiryerde hiçbir kelimesinde ben kendimi bulamadım aksine kaybettim hatta ve hatta kitabın dilinden tiksindim diyebilirim
!! 
*
Fakat soruyorum okuyanlara SİZE?2.Kitabında neler oluyor o çocukla nasıl bir ayrılma yaşıyor gene aynı tarz hikayelermi var?? 
Okumayan yada bu yazıyı geç görenler olabilir olsun zaman mekan fark etmez tarih,ay,kaç olursa olsun bu yazıya yorum yapın,sorduğum soruya cevap verebilirsiniz 
aydınlatın beni(:




Diadermine Normal-Karma Ciltler Nemlendirici
2 şişe bitirdim bu 2.şişem nemlendirmesi orta derecede bir kremdi,ne çok iyi ne çok kötü bir kremdi benim için sivilve vs..artı bir sorunla karşılaşmadım tekrar almam şuan olayın nemlendiricisi jel kremini kullanıyorum.

Coconutlı Duş Jeli
Gratisten set halinde satılıyordu,temizlemesi güzeldi çabuk bitti zaten hergün kullanmıyordum tekrar alırmıyım bilmiyorum,kokusu güzel ve hafifdi deneyebilirsiniz.

Wellness Beauty Vanille Macadamia 
Rossmanlarda satılan bu marka'nın bu kremini çok beğendim koku olarak beğenmedim ama yoğun yapı olarak nemlendirme özelliğinden dolayı çok hoşuma gitti.
Fiyatıda 2TL falandı çok ucuzdu,2 gün boyunca nemli kalıyor sürdüğünüz yer bir küçük boyunu deneyin derim ,bitirene kadar kullandım kesicektim hatta ama çok az kalmışdı artık dibinde kesmedimde kaldı öylece(:


Lilibe markası'nın normal asetonumu silmek için olan pamuğundan bitirdim,çok sevdiğim söylenemez bunun yerine başka bir marka'nınkini alabilirim.
Benri disk 80'li pamuğunu tükettim,güzel bir yapısı var dağılma yapmıyor tekrar alırım fakat benri markasıda pahalı bazen 3,tl'ye falan görüyorum öyle olursa almam.


Neutrogena Pembegreyfurtlu Yüz Temizleme Jeli 
Siyah noktalara ve sivilce oluşumunu önlemek amacıyla üretilmiş bir jel,fakat herhangi bir cilt tipine özel değil.

Bir pompası bütün yüzünüze yetiyor hemen köpürüyor.

Siyah nokta sorunum yok ama minik minik sivilce çıkar bende fazla tatlı veya alerjiye sebeb olacak bir yiyecek yemişsem,onuda engellemedi yani,aksine yüzümde sivilce yokken,sivilce çıkarttı bu bende :/Sanırım sivilceli ciltler için ve onları önlemeye yönelik olduğu için olabilir bu benim hatam.:(

Onun dışında temizlemesi çok yumuşak öyle gıcır gıcır yapmadan temizliyor cildi,aslada kurutma sorunu yaşamadım sonuna kadar kullandım çok güzel bir jeldi.

Kokusundan rahatsız olanlar varmış,kokulara karşı çok iyidir burnum bence ağır bir kokusu yok zaten yıkadıktan sonra gidiyor kokusu,çokda güzel ve hafif bir koku,öyle ilk kapağını açıp kokladığınızdaki gibi bir kokusu yok önyargıyla yaklaşmadan önce kullanmak lazım.

Tahrişe en ufak bir kaşıntıya yanmaya sebebiyet vermedi aksine cildimi temizledikten sonra rahatlattı yüzümü.

Tabi tekrar almadım,cilt tipime uygun değil bu sorunlu ciltler için azından siyah noktası olan ve sivilce sorunu yaşayanlar için olan bir jel,şimdi lorealın pedli jellerinden aldım cilt tipime uygun olanından onu kullanıyorum.

Coconutlı Duş Losyonu
Ne çok iyi ne çok kötü bir losyon,kokusu hindistan cevizli ama çokda hindistan kokmuyor,açıkcası tekrar almam.

Stafine Merhem 

6 aylık bir ömrü vardı zaten geçen yaz almıştım,ayakkabılarım ayaklarımın arkasına vurduğunda orası su toplayıp yara olduğunda müthiş iyi gelen bir krem bu çok memnun kaldım,bepantenden daha güzel bir merhem.

İzlere tahrişlere karşı,yanıklara karşı çok etkili acıyı hemen alıyor ve o bölgeyi 1güne kalmaz iyileştiriyor.

Cilt doktoru tavsiye etmişti bana bunu,hatta bepante'ninde iz bıraktığını söylemişti,kesinlikle katılıyorum daktıra!

İsana El ve Tırnak Kremi
Bu kadar iğrenç bir kokuya tahamül edemeyip ayaklarımda kullandım bunu boşa gitmesin diye,zaten 1-2tl e almıştım,ciddi manada ellerime sürdükten sonra başımın ağrımasına sebep oluyordu çok iğrençti ya aklıma geldikçe tiksiniyorum bu kremi sakın almayın ben nefret ettim,sadece emilmesi hızlı okadar,ellere tırnaklara bir etkisi yok :(

Kalyon Tırnak Sertleştirici LOREAL 
Uzun zaman kullandıktan sonra baktım hiçbir sertleşme etki ve bakım yok bende bunu oje alt bazı olarak koruyucu olarak kullandım,koruyucu olarak güzel ama tırnakları ne sertleştiriyor nede iyi geliyor inanmayın yani,4tl fiyatı var,tekrar alırsam ojemin altına sürmek için alırım.

Ve ojenizi sildikten sonra zor çıkıyor,ertesi gün tırnaklarımın üzerinde kalıntılarını o parlaklığını görüyorum biraz zor çıkıyor tırnaktan dikkat edin.




TONI&GUY Daily Stye Conditioner(Saç Maskesi)

Arkasında yazanlar;Tüm saç tipleri için ideal bir besleyici maskedir.Islak saça uygulayıp 2 dakka bekletin ve durulayın.Saçınıza nem parlaklık ve yumuşaklık kazandırır.

Yani işe yarayan kısımı bukadardı açıkcası ve kesinlikle her cümlesine noktasına katılıyorum !
kırıklarımın azalmasına oluşumunu önlemeye yardımcı bir maske oldu benim için nem ve parlaklıkta cabası,kokusuda değişik güzel bir koku aynı zamanda hoş saçda hafifde kalan bir kokusu var! Tekrar alamam çünkü pahalı bir ürün toni onun yerine gliss elseve ürünlerini tavsiye edebilirim onlarında kokusu yumuşaklık kazandırıp saçı açma özellikleri çok iyi!

ISANA Deo Creme

Arkasındaki yazanlar;Hassas ciltler için uygundur 24 saat koruma sağlar,alkol ve koruyucu katkı maddesi içermez.Dermotolojik olarak test edilmiştir.Açıldıktan sonra 12 ay içerisinde kullanılmalıdır.

2tl bazende 1,25 oluyor fiyatı :/ Ben 1tl,ye almıştım,ilk başlarda çok memnundum baya güzel ter oluşumunu önlüyordu,daha sonra başlığı beni zorladı çünkü elimle sürüyordum ve bu benim için bir sorun olmaya başladı tırnaklarımın arasına girmesiyle elimi sürekli yıkamak zorunda kaldığım için.Başlığında sertleşme kuruma orda bir mikrop oluşmasın diyede sık sık sildim mendille.

 Ondan sonrada aldıktan yaklaşık 2 ay sonra kullanmaya yeltenip sıktığımda cıvık birşey geldi,ama rengi normal gene beyaz renkte :S bozuluyor sanırım dedim ve biraz sıktım çöpe doğru!! :) sonra yoğun kıvamı tekrar geldi,ve zaten az kalmışken vede bitmeye yakınken,bugünde aynı şey olunca cıvık cıvık su çıktı içinden tiksindim artık atmaya karar verdim.

 Artık neden oldu böyle birşey hiç anlamadım bana denk gelmişte olabilir çünkü bu ürünü kozmetik dosyaları adlı bloğun sahibi baya seviyor,ama ben tekrar almıyacağım hem kullanım zorluğu yüzünden hemde başıma gelen bu talihsiz olay yüzünden:(



 





 TRİBLE ACTİVE 3 ETKİLİ GÖZ ÇEVRESİ KREMİ

 Daha öncede cilt bakımı rutinimde yazmıştım bunun yazısını detaylıca dilerseniz oraya bakabilirsiniz.Ama ben genede kısaca yazayım;Göz çevresini nemlendirmede çok iyi değil nemi tutmuyor yani gün boyunca nem sağlamıyor.İnce çizgilerime hiçbir artısı olmadı,ama kaz ayakları denen şeyi baya düzeltti o konuda çok memnunum.20TL fiyatı vardı,okadar başkada bir özelliğini güzelliğini göremedim tekrar almıyacağım kremler arasında,şuan sebamedin göz kremini kullanıyorum.






Bu ayda bitenlerim bu şekildeydi umarım işinize yaramıştır fikir edinmişsinizdir.
SEVGİLER 





9 yorum:

  1. Ya senin yazılarına bayılıyorum cidden o kadar içten ve açıklayıcıki ellerine sağlık :) Aleo Veralı kreme ' o kadar iğrenç kokuyoki ' demen bayaa bi güldürdü beni :D

    YanıtlaSil
  2. Ne çok şey bitirmişsin öyle, gelsin yeniler ^_^

    YanıtlaSil
  3. Birtanemm ne kadar açıklayıcı yazmışsınn çok güzel :) Yenilere yer açılmış oldu oh ohh :D

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel bir sürü şey bitirmişsin canım :) tesadüf ki ben dahadün diadermine nemlendiricinin yazısını yazmıştım :)

    YanıtlaSil
  5. Neutrogena jel benimde stoğumda bekliyor. Toni Guy ürünlerini merak ediyor ama pahalı buluyorum ne yazık ki :(
    Pek çok ürün bitirmişsin yenilere yer açılmış ne güzel :)

    YanıtlaSil
  6. sebamed göz kremi yazını merak ediyorum..
    pucca aslında çok eğlenceli bir yazar ve o kitap 3. yani serinin son kitabı ben seviyorum puccayı :)

    YanıtlaSil
  7. ◐Bayan Kozmetik◐
    Canım benim yorumunu görür görmez inan çooook Çoook mutlu etti beni sevindirdi sana çok teşekkür ediyorum ,hissettirebildiysem ne mutlu bana.Ay! ama git bir kokla,
    o aloveralı cidden çok iğrenç bir koku :))
    Severek okuyabiliyorsan çok şanslıyım demektir aynı şekilde kalplerimiz bir benimde duygularım sana karşı öyle ankarada olsaydın görüşürdük ama ne yazıkki değilsin:(

    ◐Alice Makyaj Diyarında◐
    İnşallah gelir yeniler,hadi bakalım gene yapıyorum alışveriş hiç dururmuyum (=

    ◐Buse Yavuz◐
    Çok kibarsın busecim teşekkürler (;Yenileri çoktaan alınıyor bile dadlım yeyim seni :)

    ◐PekBilmiş◐
    İvet tatlimu biraz öyle oldu gene var bitenler ama tam bitmedikleri için çekmedim resimlerini (: Yani işte diadermine benim için bu durumdaydı,genel olarak güzel ürünleride var hani,fakat almam kremi birdaha.

    ◐Makyaj Kelebeği◐
    (= Şampuanınıda kullanmıştım fakat beğenmemiştim saçları çok sertleştiriyor.canım çok yoğun bir kıvamı vardı bu maske'nin yani denemek istersen birkereciliğine alabilirsin bana çok uzun süre yetti gitti bile.

    ◐little butterfly◐
    Çok severek kullanıyorum eğer almak istersen harika bir krem,neme ihtiyacın varsa al yani pişman olmassın.
    2.kitabını okuduysan bana bilgi verebilirsin yazımın en sonunda neler olduğunu merak ettiğimi sormuştum çünkü :}}

    ◐SEVGİLER◐

    YanıtlaSil
  8. ÇOK ÇOK ÇOK az kitap okuyan bir tipim ve bu kitabı okudum nasıl olduysa bazı başlıkları da sevdim ben nedense çok uç bir yaşamı var kızın evet doğru ama günümüzde ki herifçikler diyorum kusura bakma o herifçiklerle yaşanan aşk sanılan saçma sapan ilişki özürlüsü bu yaratkların kadınlar üzerinde yarattığı kalıc izlerin eseri böyle kızlar türeyecektir maalesef :))
    Ben bu dili çok tasvip etmesemde yaşanaılan abuk şeyler insanları bu noktaya getiriyor :))

    YanıtlaSil
  9. ◐ Evet mor hastası orasıda öyle ama herkes darbe yiyor bir şekilde kalbi kırılıyor,fakat bu kızın kendini koruyamamasını anlamıyorum nefsine oldukça yenik düşmüş anne baba ayrı sorunlu bir yapısı var aynı zamanda ilgisiz bir ailesi var en azından ilgilenselerdi onda bunda kalmazdı ahlakını korurdu diye düşünüyorum. (:

    YanıtlaSil

𝓢ö𝔂𝓵𝓮, 𝓹𝓪𝔂𝓵𝓪ş, ç𝓸ğ𝓪𝓵𝓼ı𝓷 🍁