12 Temmuz 2013 Cuma

MiMMM# 1 # ! Ben Kimim ?Kimim bennn ha ? :)






Öncelikle herkese merhabalar ''Hayırlı Ramazanlar''!! 

Yukarıdaki linkteki Bloğun sevgili güzel sahibi şekermi şekeyy olan buseciğim sağolsun benide unutmamış ve  mimlemiş yapmamak olmaz dedim ve başladım (:





Ben kimim ?
İsmimi söylemekten yana değilim ama benimle konuşup tanıyan arkadaşlarım var bilen biliyor.Madame & kokoş diye hitap edebilirsiniz :P

23 yaşındayım ama ruh yaşım sanırsın 33 !

Ankarada yaşıyorum,bekarım (:

Şuan çalışmıyorum,hatta bir nevi öğrencide sayılabilirim (:

Koyu bir beşiktaşlıyım,siyahla beyaz rengine daima aşıkım!

Blogumun adı nereden geliyor ?
Çok düşündüm sordum ettim ama aklıma daha değişik orjinal birşey gelmedi açıkcası bende azcık komik ve değişik olsun diye böyle bir isim koydum.

Blog açmaya nasıl karar verdim ?
Bir ürün alıcakken mutlaka interneti açıp google amcaya bir danışırdım,böyle böyle blogları tanımış,keşvetmiş oldum.

Daha sonra sık sık azda olsa çokta olsa alışveriş yaptığımı gördüm ve fikir vermek faydalı olmak adına neden bende açmıyayım ki dedim ve iyikide açmışım hem beni motive ediyor hemde ürünler hakkında yazmak insanları bilgilendirmek beni mutlu ediyor ! 

Bloğu ilk açtığımdaki merhaba yazımdada söylemiştim yorum yazmasanız bile hiç önemli değil benim için,ama tabi yazarsanız fikirlerinizi eksik etmesseniz genede mutlu olurum,kaç kişinin okuduğunu hangi bloğun beni daha çok okuduğunu ben görüyorum oyüzden okunmak bilgilenmek önce gelsin istiyorum !

1 yıldır düşünüyordum açmayı fakat çevremdekilerin açma vaktini alır daha yararlı işler yapabilirsin sözüyle kafa karışıklığım oldu ama sonunda amacıma ulaştım,kendi istediğim şeyi gerçekleştirdiğim için mutluyum,umarım güncel tutabildiğim kadar çok uzun süreler yazabilirim!


Neden kozmetik blogu ?
Hepimizin bildiği gibi kadın herzaman bakımlıdır herzamanda kozmetiğe meraklıdır ! Hiç kendime bakmam diyen bir insanın bile gözünün camlarda olduğunu göz gezdirdiğini,olmadı sodalı su gülsuyu kullandığını bilirim :)

Kozmetikle alakalı biri olduğum için böyle bir blog açtım başka birşeyle alakalı olsaydı sanırım gene blog açardım!Okuduğum okul olsun çevrem olsun beni tetikleyenler arasında 2.sırada gelir.

Bence bir hobi işi gibi düşünülmeli vakit harcayıp emek veriyorsunuz,el işi yapıp örgü ören değişik tasarımlar yapan teyzelerimiz ablalarımız var böyle bloglarıda görüyorum çok hoşuma gidiyor bu işlerle uğraşanlarda internete girip onlara bakıp fikir edinebilir veyahut kendileride blog açıp yaptıklarını gösterip faydalı olabilirler düşüncesindeyim.

Kişiliğim !
Oldukça verici ve merhametli bir yapıya sahibim,kırılgan ve hassas bir insanım.

Soğuk asabi bir duruşum vardır ama tanıdıkça sevilirim çoğalırım.

Hiçbir zaman kendimi yükseklerde görmem lükse paraya önem vermem,verenlerlede işim olmaz!

Huzurlu ve mutlu olmaya çalışırım,en önemliside bu değilmi.?!!

Yardımseverim elim açıktır elimden geldiğinde yardımcı olmayı yardım etmeyi severim.

Küçücük şeylerden hediyelerden hemen mutlu olan bir yapım vardır,hani annem tel toka alıp gelse anında gülümserim,onu-bunu beğenmedim diyip surat asanlardan olmadım hiç.

Enerjik yapımın arkasında anında duygusallaşıp ağlayabilme potansiyelim var, mesela olmadık şeyler hakkında hayal kurup ağlarım :S Evet herkes gibi garip bir tarafım vardır :)

Kaderciyimdir ve dualarımda kendimden önce başkasına dua ederim,en sonda kendime ederim bencilliği ve egolarına bağlı olan insanları sevmem.

Çok şüpheciyimdir aşırı hemde ,geneldede yanılmam tespitlerim doğru çıkar!Sorgularım sürekli sorarım soruştururum.Hislerim kuvvetlidir vede çoğunlukla kimin ne yapmaya çalıştığını anlayıp gardımı alırım,yüzünü görmeme hiç gerek yok elektiriğim tutmadıysa vardır bir''pislik''o kişide !

Kendim nasıl hassassam karşımdakinede öyle davranırım,en ufak bir kalp kırdıysam kırdığıma inandıysam hemen sorarım gönül alırım,ama bu danranışdan anlamayan anlamak istemeyen kötüye kullanan birsürü kaba saba insan var ne yazık ki onlar için değmiyor,ama bende buyum arkadaş yapcak birşey yok belli bir yaşdan sonra karakter huy değişmiyor!

Açıklayıcı konuşmayı severim konuşanları daha çok severim karşıdakininde bana cevabı  cımbızla aldırmak yerine ben sormadan leb demeden leblebiyi anlasın cevaplasın isterim.

Ölmekten hiç korkmam sadece ölümden sonraki azabdan korkarım!Ve bazen erken ölüp arkamdakilerin nasıl üzüldüğünü hayal edip ağlarım :S

Acayip derecede açık sözlüyümdür ve patavatsızımdır şöyleki;karşıdakinde olumsuz birşey gördüysem gidip dedikodu etmem direk onunla muhattap olurum sayarım bir bir yüzüne.Bunu bu hayatta çok yaptım ama ya kazandım ya kaybettim,kalp kırmışımdır ama en azından bu konuda günah işlemedim,neyse odur bende kırılsın yada kırılmasın içimde tutamam direk sorarım?yada söylerim !

Bazen bazı şeylerde kararısızımdır özelliklede bir şey alıcakken on kere başına gidip gelirim,nadiren canım ogün çok sıkkınsa ona buna sorarım yakıştımı ettimi diye,eğer almadıysam evde aklıma sürekli gelip beynimin etini yerse ertesi gün gidip onu kesin ve kati kararımla alırım :)

İnatımdır,sinirliyimdir ve sinir hastaları gibi oluyorum bazen ne olursa sinirleniyorum hemen ama inanın bu sinirella teorimi eritmek için elimden gelen çabayı gösteriyorum,çabuk sinirlenir çabuk sakinleşirim ve sanırım %40 başarılıyım şuara :)

Üff şöyle bir baktımda amma açıklama yapmışım,şimdilik bu kadarı kafi bu ortam için :)


Hoşlandıklarım !
Film izlemekten acayip keyif alırım özellikle romantik-dram yaşanmış hikayelerin yer aldığı fimler.Belgesellerede bayılırım tarihi olsun yılanların hayatlarının yer aldığı belgeseller olsun severim izlerim.

Alışveriş yapmaya bayılıyorum özelliklede canım sıkkınken yaparım vede indirimlerde,gerçi indirimlere denk gelmiyorum netten görüp araştırmasam denk gelmem yani (: Alışverişimi tek başıma yapmak daha iyi oluyor çünkü iki saat mağazalarda dolaşmam,genelde aradığım birşey olur yada hızlı hızlı gezip çıkarım sanırım birazda hızlı yürüyorum bu tempoma kimse ayak uyduramadığı için şuan için tek yapmak en iyisi :))

Romantik müzikleri dinlemeyi seviyorum özellikle slow tarzındaki müziklerden hoşlaşırım,iskoç ve yunan müziklerinin tınılarını severim.Mesela benim sürekli dinlediğim favori radyom budur tavsiye  ederim:http://www.sky.fm/play/lovemusic

Fotograf çekmeye bayılıyorum,portre olsun genel anlamda olsun değişik şeyler yakalamaya çalışıyorum pahalı bir makinem yok ama ona rağmen çektiğim fotoları herkes çok beğeniyor.Kendimi bildim bilelide  resimlere bakarım bol bol,kim ne çekmiş falan diye netteki resimlere arada sıradada olsa 1-2 saat boyunca sıkılmadan bakabiliyorum.

Kitap okumayı seviyorum fakat zor bitiriyorum bu biraz can sıkıcı olabiliyor benim açımdan çünkü okumak istediğim kitapları hemen okuyamıyorum birini bitirmeden:/

Yüzmekten ve arada birde olsa tenis oynamaktan hoşlanıyorum.

Bütün hayvanları severim tiksinmem ay iğrenç diyemem onuda yaratan Allahtır çünkü,sizde bu noktada dikkat etmelisiniz !

Güzel kokulara bayılırım küçüklükten gelen bir alışkanlığım var neyi beğensem sorarım hangi marka adı nedir parfümünüzün diye,kokuların bendeki yeri başkadır !

Çok mükemmel ve düzgün olmasada resim yapmayı seviyorum,değişik tasarımlar yapmaya bayılıyorum,evdeki boş saydam şişeleri ojelerle,cam boyasıyla boyadığım boncuklarla süslediğim şeyler olabiliyor el yeteneğim fazladır diyebilirim.

Boş zamanlarımda magazinsel moda vari dergileri okumaktan karikatür dergileri okumaktan zevk alırım.

Yemek yapmayı değişik şeyler tatlılar denemeyi severim hatta lokantalardaki özenin fazlasını gösteririm eğer sofrayı hazırlamaya başladıysam !

Küçük küçük yolculuklar yapmayı dışarıda yeşillik bir alanda kahvaltılar,piknikler yapmaya biraz nefes alıp,su kenarında dolaşmaya suya uzun uzun bakmaya hasret kaldığımda bunları uygulamaktan büyük bir haz alırım !



Hoşlanmadıklarım !
İnsanlara hasetlik ve kıskançlıkla bakıp kompleks yapan insanlardan tiksiniyorum !Çıldırıdığım noktalardan biridir !Yahu senide Allah güzel yaratmış ne diye kendi cinsini kıskanıp onu kötülemeye çalışıyorsun anlamam !

Bu tarz kendilerine en ufak bir özgüveni olmayan kıskanç bayanları sevmiyorum elinden geldiğince bu türlerin benden uzak olmasını tavsiye ederim !Ama kavga ederek veya bahane bulup uzaklaşarak değil direk söylesinler insanın yüzüne seni çekemiyorum arkadaşım yada konuşmak istemiyorum diyip gidebilirler durduk yere kavgaya ve tartışma yol açarak uzaklaşmaya gerek yok :) Allah kısmet ederse yarın birgün birbirmizi göreceğiz buluşacağız tanışacağız umarım herşey güzel gider sevgi dolu biter!

Artık bu konuda insan sarrafıyım diyebilirim hertürlü oyunlarını biliyorum,güzelsin diyende kıskanabiliyor hiçbir yorum yapmayıp içten içe kendini kemirende kıskanç olabiliyor !
Oyüzden resminizi göstermemeniz en güzeli,amaa yok anacığım yok bu seferde beyaz teninizi,kaşınızı elinizi gözünüzü bloğunuza çamur atıp verdiğiniz özeni kıskanırlar sonu yokki,hastalık işte !!:)

Saçma saçma dalaşmaya çalışan sorun çıkaran tipleri kim severki !bende sevmiyorum işte sevmek için onlar kadar şeytan olup kötü biri olmak lazım onları anlamak için !

Birbirinin arasını bozmaya çalışan insanlardan hakkında olup olmadık şeyler söyleyip bire bin katarak konuşanlardan hoşlanmıyorum,ne yazıkki bu davranışı tetikleyen hoşlanan durduk yere cephe alan birsürü insan tanıyorum,bunların daha çocukluktan olgunluğa erişemediğini düşünüyorum!

Çok açık giyinmekten hoşlanmıyorum fiziğim güzeldir ama tatil yerleri hariç mini etek falan giymem,dekoltemi açıp oramı buramı diğer kadınlar gibi göstermeyide sevmiyorum,utanma duygum ve vicdani duygularım yüksek belkide oyüzden,herzaman ölçümü sınırımı bilirim aşmam.

Dizi ve tv izlemekten uzun süredir hoşlanmıyorum,behsat Ç.bitene kadar diyim :) Ama yabancı dizileri serilerini felan izlerim.

Işık açık bir yerde uyuyamam mümkün değil,anca çok yorgun olucamda öyle uyuyacağım.

Aydınlık havayı sevmiyorum çok aşırı sıcakları yani yaz ayını sevmiyorum !Yazın kavurucu sıcaklarında esmerleşmeyi bronz olmayı sevmiyorum !!!

Dağınık olmayı sevmem herhangi bir yer dağılınca düzeltir ve toplarım !Kıyafette illaki uyumlu giyinmeyi tercih ederim,küpem dahi eksik olsa o kombini bekletirim küpemi alınca tamamlıyıncaya kadar giymem !

Tartışmanın uzamasını ve bile bile karşıdakinin ısrarla uzlaşma yolunu seçmemesini anlamıyor ve hoşlanmıyorum !

Bir hatasını görmedikçe,onu hiç tanımadıysam konuşmadıysam bir insana durduk yere önyargıda bulunmam bulunanlardan hoşlaşmıyorum!

Ruhsuz soğuk soğuk konuşanlardan hoşlanmam ! Samimiyetten doğallık ve sıcak kanlılıktan yanayımdır  altını çiziyorum YALAKALIK değil ''''Samimiyet''''!

Sürekli insanlara yukarıdan bakıp aşağılayan,marka meraklısı,onun bunun videosundaki konuşmasıyla hareketleriyle dalga geçen tiplerin insanlıklarından iğreniyorum!Sizede tavsiyem bu davranışları yapan birini gördüğünüz yerde kaçın o insandan çünkü hertürlü zararı verir!

Hep pahalı şeyler alan ucuz markaları hor görüp beğenmedim hiiiiçç yeaa''diye sürekli laf söyleyen tiki tiplerdende hoşlanmam,''(ayol kim hoşanır ki bundan merak ediyorum,hoşlanan varsa söylesin :)

Dini noktada yoksun hiçbir bilgisi olmayarak hareket eden,öğrenmekten kaçınan üşenen insanlardan hoşlanmam,genede konuşurum birşeyler anlatmaya öğretmeye çalışırım eğer kulağını açıp dinleyip beni gale alırsa ne ala almassa o benim bilceğim iş değil.ailesinin öğreteceği ahlak noktasındaki şeyleri ben öğretemem sonuçta sadece müslümanlık görevim olarak anlatırım konuşma görevini yaparım okadar ısrar etmem !

Sanki teşhir amaçlı yapar gibi orasının burasının sırf bacağının resimlerini yükleyen insanlardan hoşlanmıyorum sonuçta sanal bir ortam ne olacağı belli olmaz,bunu bile bile yapan çok kadın kız var gördüğüm anda bir bayan olduğum halde sayfayı kapatıyorum bakmıyorum,midem kaldırmıyor!DİPNOT:Moda&kıyafet üzerine olan bloglar sayfalar hariç!
Haha herhalde erkek olsaydım ideal bir eş ahlaklı bir erkek olurdum ha ! :))

İnsanları kınayıp ayıplayan insanlardan olmadım sevmemde öyle tipleri zaten neyi kınarsanız ayıplarsanız başınıza o gelir bunun çok iyi bilincindeyim !

Daha aklıma gelmeyen neler vardır kimbilir ama biz çokmu düzgünüz 4 Çarpı 4 müyüz orası meçhul bilemeyiz,hepimizinde acizlikleri aciz olduğu taraflı herzaman vardır !
 Hiç sevmediğim birşeyi bile bazen Allah için sevebiliyorum katlanabiliyorum en önemliside bu değilmidir,dünyada iyi geçinmekten iyilik yapıp denize atmaktan başka birşey varmıdır ki?Ne olursa olsun burda kazanamasak bile ahirette kazanıcağımızı biliyorum büyük bir şekilde herşeye sabır göstermeye çalışıyorum,dilerim ki Allah kimseye kaldıramıyacağı yükü vermesin geçemiyeceği sınavlardan sorumlu tutmasın!


En çok sevdiğim makyaj malzemem !
Kırmızı rujum ! Ondan sonra eyelıner ve rimel 



Çantamda olmazsa olmazım !
Mini bir makyaj çantası,anahtarım,cüzdanım,peçetem,el kremimim,ıslak mendilim,
not defterim tükenmez renkli bir kalem,sakız (: 
Ağız spreyim,parfümüm,bazen fotograf makinem ve yaz ise güneş gözlüğüm.
Yara bandı,bir şişe su,Küçük acil durumlar için bir toka !
Ve yolculukta otobüslerde metroda okumak için kitap!Mp3 olmassa olmazlardan !
Ve işte bu şekide bir çanta'nın %50 si dolmuş oluyor,
görenler dehşete düşüyor :))


En son okuduğum kitap !
Pucca küçük aptalın büyük dünyası !
*
Şuanki okuduğum kitapta Grinin Elli Tonu!
(Daha başlarındayım ama tavsiye etmem sarmadı bu kitap beni :)





Mim dediğinde böyle olurdu zaten diyip son noktayı koyuyorum !
Elimden geldiğince açık olmaya çalıştım,soruları içtenlikle içimden nasıl geldiyse öyle cevapladım,umarım bu açıklığımı yalnış taraflara çekmeye çalışan arkadaşlar olmaz:}
Merak ettiğiniz sorularınız olursa mail adresime yazarsanız sorarsanız çok sevinirim buraya yazılan ''Kişisel'' hiçbir soruyu cevaplamıyacağım bilginize ! 
Bizlere çok azda olsa birbirimizi bu şekilde tanıma fırsatını sunduğu için için sevgili arkadaşım buseye en içten sevgilerimi yolluyorum ve ona çoook teşekkür ediyorum öpüyorum !! 

Ve 2.olarak bu mimi yapmamı isteyen ''BazenAr bloğunun sahibesi kızlarına Teşekkürlerimi sevgilerimi iletiyorum !!
Mimi yapmayan bütün bloger arkadaşlarımın üstüne alınmasını istiyorum ve mimi yapmalarını rica ediyorum!
baya genel bir cümle oldu ama ne yapıyım çoğu kişiden mim yapması istendi 
kim kim yapcak bilemediğimden genelledim rica ettim gitti !! 
(:



Sevgilerimle M.Ҡ♥Ҡ♥ş 




8 yorum:

  1. Bebeğim çok güzel yazmışsın bence bayıldımm! Çok ortak noktamız var bence.
    Ben de şüpheciyimdir ve hislerim doğru çıkar genelde. Her zaman ben demiştim demek zorunda kalırım.
    Ben de kesinlikle ışıkta uyuyamam!!
    Hayvan ayrımı yapmam bütün hayvanları severim.
    Ve şu cümlelerine kesinlikle katılıyorum!"Sürekli insanlara yukarıdan bakıp aşağılayan,marka meraklısı,onun bunun videosundaki konuşmasıyla hareketleriyle dalga geçen tiplerin insanlıklarından iğreniyorum!" & "Sanki teşhir amaçlı yapar gibi orasının burasının sırf bacağının resimlerini yükleyen insanlardan hoşlanmıyorum"
    Daha var ama en benzer düşüncelerimizi yazmak istedim :)
    Mimi yaptığın için çok mutlu oldum gerçekten, seni yakından tanımak çok iyi oldu. Bence çok samimi ve iyi niyetli birisin. Her şeyden önce içindeki Allah ve insan sevgisi harika! Öpüyorum çok ♥♥♥

    YanıtlaSil
  2. Canım seni tanımak harika :) Değer verip böyle uzun uzun yazman gerçekten ne kadar önemsediğini ortaya koyuyor, çok öptüm:)

    YanıtlaSil
  3. ✪BUSE YAVUZ✪
    İçimden nasıl gediyse yazıya dökmek istedim ne var ne yok döktüm bebeğim,beğenmene içten bulmana çook sevindim inan çok mutluda oldum.Beğendiğin ortak noktalamızın olmasınada ayrıca mutlu oldum beni insanlığın konusundaki hislerimde yanıltmadığın için sana tekrar tekrar teşekkür ederim !! Hayatta daima sorgula ve daima mutlu huzurlu olmaya bak kimsenin ne dediğini önemseme sen kendin olursan huzuru bulursun bunu unutma !Güzel kalbini huzur ve aşkla doldur!Hakkında en hayırlısı olsun inşallah buseciğim hep güzel şeyler yaşa..

    ♥SEVGİLER SANA !

    Mucuuuuukkkkkkkxxxxxxxxxxxxxssss♥♥♥

    ✪MERİ✪
    ''Sevgili meri!!''Senide tanımak çok güzeldi,tatlım inş.daima ön yargılı olmayı bırakıp daima iyi geçinmeye dostluklar edinmeye bakalım !Genel itibariyle yarım bırakmayı baştansavma bir iş yapmayı sevmem,yoksa içimde kalıyor böylesi daha makbule geçer diye düşündüm ve baya saatimi aldı,kendimi daha önce hiçbiryerde anlatmamıştım (:Bir insanı bu şekilde tanıyamayız evet ama genede kafalarda bir düşünce oluşur tabi.

    ✪SENA DURSUN✪
    Bizde memnun olduk efenim !! Saygılar !Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  4. İkizimi buldum ben ! O kadar çok ortak noktamız varmış ki tanıştığıma çok çok memnun oldum :)

    YanıtlaSil
  5. ✪Yirim seni pembiş dudakkkk :)) Ortak noktamızın olduğuna çok sevindim çookta memnun oldum bebiş (: !!

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel yazmışsın ehhh mimin hakkını vermişsin:) samimi ve içten bir yazı olduğu çok belli :) tanıştığımıza sevindim işten zaman buldukça bloğunu okuyacağım.


    sevgiler, hazioz.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ediyorum hazoş(= Ben seninkilerin yarısını okudum bile,öpüyorum :*

    YanıtlaSil

𝓢ö𝔂𝓵𝓮, 𝓹𝓪𝔂𝓵𝓪ş, ç𝓸ğ𝓪𝓵𝓼ı𝓷 🍁