22 Nisan 2013 Pazartesi

☆Oje Tasarımı {3}☆



Resimlere bakıp okumadan önce izlemenizi isterim hem ön bilgi olsun diye ve daha ayrıntılı nasıl yaptığımı anlamanız için videoyu koymak istedim iyi seyirler!

Flormar Golden Rose Ve  Rımmelın I love serisindeki mavili beyazlı simli ojesi.

Orada olmayan golden rose'nin en son kat cila için geçtiğim ojesi vardı,unutmuşum resimlere koymayı,bütün işlemlerden en sonunda desenin kalıcığı artsın diye cila çektim!

Hafta sonu için yaptığım nail art için kullandığım ojelerin hepsi bu gördüğünüz ojelerden ibaret,videodaki gibi illa China Glaze gibi bir ojeye 20TL verip almanız gerekmiyor.




Uzun zamandır yapmak istiyordum bunu sonunda cuma gece saat 1-2 sularında yaptığım için resimler karanlık çıktı dolayısıyla  ama desenler gayet anlaşılır ve net.

Bardağa suyu doldurduktan sonra biraz bekledim daha sonrada ojeleri damlatmaya başladım yalnız yakından damlatın derim çok yukardan damlattıklarım dibe çöktü pat diye (=

Ben kürdan değilde iğne yardımıyla şekil vermeye başladım.

Ojelerin sıvı yapıda olmasına dikkat edin sulu olmalı  yani kurumuş olursa pek güzel sonuç vermiyor ve kolayca yayılmıyor.

En sonunda suyu döküp tekrar doldurup suyumun içine azıcık aseton koyup karıştırdım bekledim tekrar desen yaptım,normalde bişi koyu diye hiçbiryerde yazmıyor ama ben değişiklik olsun istedim öyle olsun dedim pekte birşey değişmedi sanki ama bilemedim :P

Kuruma süreleri inanılmaz şaşırttı beni ben gece gece uff nasıl kurucak derken pat diye kurudular,plastik gibi oldu zaten sudan çıkınca ilginç bir yöntem ama çok zevk aldım.


Ebru şekillerini sadece sol ve sağ elimin baş ve işaret parmaklarına uyguladım.

Açıkcası hepsine yapmak istemedim diğerlerinede beyaz oje ile çapraz bir şekilde 3 noktacık koyduktan sonra fazla kurumasınıda beklemeden iğne ile ortalarından çizerek tırnak dibine doğru indim söğüt dalı gibi oldu sanki,bu yöntemide lisede derslerim sırasında öğrenmiştim.



Sol baş parmağım bu ilk başlar başlamaz bu parmağımda denediğim için biraz katı olmuştu azcık zor kurudu ama olsun yinede hoşuma gitti,hiçbir yaptığımı silip tekrar yapmadım olduğu kadar olsun dedim zaten çok yorgundum saatte daha fazla ilerlemesin diye hem özendim hemde uyumak için acele ettim(:


En çokta bu desen hoşuma gitti bayıldım mm bayıldııımm,uğraştırıcı bir yöntem ama sırf tırnaklarımın bana güzel gözükmesi  için tekrar yapabilirim.

Dikkat yaptıkça yapılası birşey bir süre sonra alışkanlık haline gelebilir.!
Bu tam olmamıştı ama bozmadım,bu şekildede su dalgası gibi oldu yine hoşuma gitti yani,hatta yarım diye sadece bu parmağımın üzerine rimmelin mavili beyazlı simli ojesini sürdüm daha bir hoşlaştı.
Son olarak söyliyeceğim;bantları çıkardıktan sonra tırnak kenarlarıma bulaşan ojeleride benrının makyaj düzeltme çubuklarının ucunu asetona batırdım ve sürte sürte tırnak kenarlarımdaki bulaşan ojeleri temizledim güzelce,kulak çubuklarıda olur tabi ama makasla ucunu sivrileştirmek lazım biraz şişman oldukları için ojenizin üzerine gelip deseni bozma ihtimalleri var.


Umarım hoşunuza gitmiştir,sizede yapıp denemenizi tavsiye ediyorum.
SEVGİLER

11 yorum:

  1. Çok değişik olmuş, bayıldım. Ben de denicem :))

    YanıtlaSil
  2. Hatta ilk denememi yaptım bile, nasıl olmuş :)) http://instagram.com/p/YbQY2VIGo2/

    azıcık karıştı, bir oje diğerlerine göre biraz daha koyu olunca zor oldu. ama deneyim olmuş oldu, siyah-beyaz-gri denicem yarın da ^_^

    YanıtlaSil
  3. ben geçen sene denemiştim bu yöntemi ama çok kötü şekiller çıktı ben de . daha doğrusu şekilsizlik gibi bişe oldu :d beğenmediğim için silmiştim hemen. Sende beyaz ve mavi uyumu oldukça gzel durmş :)

    YanıtlaSil
  4. Ahudududusu ->ÇOOOok Teşekkür ederim daha güzellerini sen yapasın inşallah(: Seninkiside ne güzel olmuş güzel deneme ilkler için başarılı buldum.Heheh yarındamı deniycen,bak şimdiden alışkanlık yapmaya başladı=]]

    Aysel Kaya->Tekrar deneyiniz:)
    Bence birdaha denemelisin canım görmek istiyorum bloğunda bu sefer yapacağına eminim videoyu izle sıcağı sıcağına yap olur kesin!!
    Beğenmene sevindim teşekkür ediyorum [=

    YanıtlaSil
  5. bende çok seviyorum ebruli ojeyi bana da beklerim
    http://nypdsena.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel sev tabide:)tasarımı beğendinmi beğenmedinmi bilemedim sena :)

    YanıtlaSil
  7. üç noktadan sonra ortasından iğneyle geçme olayanı deneyeceğim. çok sevdim ben bu fikri, umarım başarılı olurum:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Oje sürmeyi düzgün yapuyorsan onuda yaparsın bence.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. o zaman rahatlıkla yapabilirim:)
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. aaaaa seninkiler çok güzel olmuş kokoşum beh ;)

    YanıtlaSil
  11. Bende sevmiştim pariscim bu yöntemi (: ve dersler sırasında öğrendiğim yöntemmi :) Çok tenk youuu (:

    YanıtlaSil

𝓢ö𝔂𝓵𝓮, 𝓹𝓪𝔂𝓵𝓪ş, ç𝓸ğ𝓪𝓵𝓼ı𝓷 🍁