20 Mayıs 2019 Pazartesi

SAĞLIKLI KAHVALTILAR VE ARA ÖĞÜNLER 🍴


Merhaba 

Sizlere dolu dolu bir yazı hazırladım,kahvaltı,ara öğün ve hatta akşam yemeği vee 
hatta en bir sevdiğim meyveli Wafıl 😋


Maydonozlu 2 yumurta ama 1 yumurta sarısıyla yaptığım sağlıklı bir kahvaltı desek yeridir. Ben kahvaltılarımda genelde diyetti light'dı falan çok takmıyorum evde hangi peynir varsa onu tercih ediyorum. Karper üçgen peynir vardı onu tükettim.Kahvaltının yanında bazende meyve yiyorum erik elma yarım muz gibi şeyler. Daha tok kalmamı sağlıyor bazı diyetisyenlerde tavsiye ediyor.Normalde biber domates pek kahvaltıda tercih etmem ama patlattığım zaman yiyebiliyorum işde,ah hele mangal köz olsa tadından yenmez.


Avakadolu wasa ! En sevdiğim benim için en bi lezzetli olan kahvaltılardan birisidir. 1 büyük yumurtayı tavaya kırıp zeytinyağında katılaşana kadar pişiriyorum,ben yumurtayı cıvık bir yeri kalmasın isterim çünkü. O beyaz yeri cıvık olursa yiyemiyorum :| Yarım avakado 2 wasa yeterde artar bile,şokella sürer gibi sürün sonra yumurtanızı koyun ve miss!!



Mercimek köftesi diyelim buna :) Hiçbir yerde tarifini görmedim ama tarifi ise zor hatırladım bir yere yazmamışım. Yeşil mercimekleri haşlayın, içine yarım bardak yulaf soğan (kavurun yada öyle koyun ) 1yumurta, kimyon,karabiber,pul biber ve sonra istediğiniz baharatı ekleyin karıştırın. Ellinizle şekil verin sonrada doğruca fırına ! Fırın derecesini kaç yaptım bilmiyorum ama fazla bekletmemiştim. İnanılmaz lezzetli protein depolu bir akşam yemeği olmuştu ama lezzeti damağımda🎀


Brokolinin faydalarını sebze oluşunun değerini bilmeyen varsa lütfen bilelim okuyalım araştıralım tüketelim olur mu güzeller. Brokolileri brokoliyi geçmeyecek kadar su koyup haşlıyorum içine biraz tuz o kadar. Çok yumuşamadan hafif sert olarak servis ediyorum genelde,yanına havuç patates haşlamak tercihi ise size kalmış.😏


Kabak makarna ve snitzel , ikiside sevdiğim bir ikili. Teflon tavaya biraz zeytinyağı koyup fırçayla heryerine yedirin yağı ki kabaklar yanmasın. Daha sonra max 5-10 dakkada pişiyor kabaklar kendini salıveriyor.Bu arada üzerine acı sos mükemmel gidiyor!İnstagramda ara ara yapıyorum takip edebilirsiniz.Snitzel de tavuk olduğu için protein aslında ne kadar sağlıklı bilemem fakat çok az tereyağı koyup hafif sertleşene kadarda pişiriyorum. Üzerine mayonez olmazsa olmazım, birazda hardal.


Avakadolu chıalı muzlu puding, tarifi var aslında blogda ekstradan protein tozu koydum, kahvaltılarımın en pratik hali. Genelde acelem varsa, akşamdan hazırlayıp sabaha num num num yapıyorum. Muzunuz hafif tatlı olursa yanına birde sade Türk kahvesi yapın.
Ah nasıl güzel oldu anlatamam ! puf puf piştiler, etrafı lezzet kokusu sardı. Bu tarifide düşüne taşına karambole yaptım.Şöyle ki; 2 yumurtanın içine yarım bardak yulaf 2 yemek kaşığı gulutensiz karabuğday unu (bendeki sinangil markası migroslardan bulabilirsiniz) bir çay kaşığı yarısı karbonat, tarçın,karabiber,zerdeçal,keten tohumuda koyarım ben bazen alt tabanı sağlıklı olmalı. Mikser yardımıyla bütün karışımı karıştırıyorum, eğer çok katı görürseniz biraz süt ekleyin tekrar çırpın. Tavamı ısıtıyorum önce, bu nokta önemli daha sonra hindistan cevizi yağından az damlatıp tüm tavama sürüyorum bu yağı. Daha sonra kocaman yaydırıyorum,şişiyor hemen kabarıyor 2 dk sonra diğer tarafını çevirin hemen oluveriyor zaten. Minik minik te yapabilirsiniz pankek misali bu şekil kısmı size kalmış. Sonra Nutella sürdüm ben (bal, pekmez vs kullanabilirsiniz siz) sonra bildiğiniz gibi muz ve çilek doğrayın. Dışarıda wafıl yeme isteğinizi kat kat giderir💖



Sizinde benimle paylaşmak istediğiniz tarifleriniz varsa 
yorumlarınızda bekliyorum. Unutmayın güzellik içten başlar😎


ڪےevgilerimle



26 yorum:

  1. Gece gece süper bir ziyafet sofrasında gibi hissettim kendimi. En çok da avokadolu wasa ilgimi çekti. Denenecek 🙏afiyet olsun ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel ne mutlu bana çok sevindim 💖 Çok lezzetli oluyor, çok teşekkürler.

      Sil
  2. Harika tarifler not aldim canim 😘

    YanıtlaSil
  3. tam diyetteyken haarika oldu bu tarifler bayramdan sonra deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  4. Hepsi de çok leziz görünüyor..

    YanıtlaSil
  5. Hepsini ayrı bir yazıda paylaşabilecekken tek yazıda harika bir iş çıkarmışsın, tebrik ediyorum. wafıl:) biraz zor gibi de diğerleri olabilir. Gerçekten hepsi de çok özel, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın çok sevindim 💖 ayy inan wafıl 15 dakkada hazırlıyorum ben yaparsın inan bana denemelisin :**

      Sil
  6. Avakadolu chıalı muzlu pudingi yaparım mutlaka. Diğerleri de en sevdiklerimden.

    YanıtlaSil
  7. Harika tarifler canim.Hepsi çok lezzetli gözüküyor 😊❤

    YanıtlaSil
  8. Merhaba ne güzel tarifler:)
    Çok lezzetli görünüyorlar.
    Sizi takibe aldım
    bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi ilk ben takibe aldım zaten dünde yorum yaptım hatta :) Çok mersi <3

      Sil
  9. yeşil mercimekli köfteyi merak ettim, muhtemelen denerim

    YanıtlaSil
  10. Valla çok iyi ,hepsine ayrı bayıldım .Son derecede sağlıklı bence.Teşekkürler balım tavsiyelerin için not aldım bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa not aldın demek çok sevindim fatocumm benim teşekkürler <3

      Sil
  11. Hepsi de sevdigim yemekler 🙂

    YanıtlaSil
  12. Harika lezzetler var burada, notlarıma ekliyorum :)

    YanıtlaSil

𝓢ö𝔂𝓵𝓮, 𝓹𝓪𝔂𝓵𝓪ş, ç𝓸ğ𝓪𝓵𝓼ı𝓷 🍁